Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Societat
        • El comitè de treballadors adverteix al ple de l'inviabilitat de Badalona Comunicació amb una reducció del 50% de pressupost

El comitè de treballadors adverteix al ple de l'inviabilitat de Badalona Comunicació amb una reducció del 50% de pressupost

Publicada: 01.02.2012Secció: Societat

El govern municipal presentarà aquest divendres un pla de viabilitat de Badalona Comunicació. Així ho ha dit l'alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, després que la resta de partits de l'Ajuntament rebutgessin en el ple municipal una reducció del 50% en l'aportació de la televisió, la ràdio i la revista públiques sense conèixer el pressupost municipal. El comitè d'empresa de Badalona Comunicació, amb el suport dels treballadors concentrats a la plaça de la Vila, ha demanat la paraula al Ple per denunciar que una tisorada tan dràstica seria el final dels mitjans públics locals.

La presidenta del Comitè d'Empresa de Badalona Comunicació, Mercè Roura, ha explicat que la ciutat no es pot permetre que un desacord polític posi en perill els mitjans locals. Roura ha exigit que mentre durin les negociacions, els treballadors han de seguir cobrant el sou. Per al Comitè d'empresa, però, no és viable mantenir els mitjans locals amb només 20 persones de plantilla. La Regidora de l'Àmbit de Govern, Maritxu Hervás, s'ha reafirmat en què la voluntat és mantenir els mitjans públics però ha insistit en què el bloqueig del consell d'administració posa en perill el futur de l'empresa pública. Hervás creu que el model de Badalona Comunicació ha der ser rendible i adverteix que les mesures que es prendran seran injustes. Des de l'oposició, el president del grup municipal d'Iniciativa Verds Esquerra Unida, Carles Sagués, ha defensat la tasca de Badalona Comunicació per cohesionar la ciutat. Per als ecosocialites, independentment del consell d'administració, el govern ha d'explicar per què es retalla un 50% a aquesta empresa pública i no a la resta. Sagués té clar que és una decisió política. El president del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó, ha asegurat que el govern no els trobarà com a aliats en aquesta qüestió sense saber les previsions econòmiques de l'Ajuntament. Falcó coincideix en què no és viable una televisió, una ràdio i una revista públiques amb només 20 persones. El president del grup municipal socialista, Jordi Serra, ha defensat que el bloqueig del consell d'administració de Badalona Comunicació ha servit per evitar que ja s'estigui aplicant un expedient de regulació. Els socialistes, però, s'han mostrat disposats a conformar-se amb el seu únic representant en aquest òrgan de direcció. Per Serra, el govern del PP ha d'escoltar les propostes de rendibilitat dels treballadors. L'alcalde Xavier Garcia Albiol s'ha mostrat convençut que s'arribarà a un acord amb els treballadors per mantenir Badalona Comunicació i no haver de tancar-la com, segons Albiol, han fet les esquerres a Hospitalet. Tot i la promesa de presentar un pla de viabilitat aquest divendres, l'alcalde es manté ferm en què no hi ha marge econòmic. El Comitè d'empresa ha volgut il·lustrar la necessitat dels mitjans de comunicació amb un resum d'alguns dels esdeveniments que s'han cobert en aquests 30 anys de mitjans locals. A la plaça de la Vila, molts dels treballadors de la televisió, la ràdio i la revista municipals s'han concentrat per donar suport al Comitè d'Empresa. Els professionals han desplegat una pancarta amb el lema “Jo també sóc televisió Badalona , Ràdio Ciutat i Revista Bétulo”.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat