Botó Contacta amb Badaweb

Els partits aposten per donar més poder als districtes

Publicada: 07.04.2011Secció: Política

Els partits polítics de Badalona aposten per la descentralització i per donar més poder a les regidories de Districte. Aquest ha estat un dels temes que ha centrat el primer debat públic de les formacions polítiques de cara a les properes eleccions municipals del 22 de maig. En aquest cas, totes les propostes giraven al voltant del Districte 1, ja que la coordinadora d'aquests barris ha estat l'organitzadora d'aquest debat al Círcol Catòlic.

PSC i Esquerra Republicana volen incrementar la capacitat de decisió de les regidories de Districte, i Iniciativa Verds Esquerra Unida ha reclamat que els consells de Districte puguin decidir en què es gasten els diners de la zona. En aquest sentit, el Partit Popular vol reduir els número de districtes a 5 i Convergència i Unió a 4. En el debat s'han parlat d'altres temes que afecten al barri del Centre com els equipaments o la mobilitat a la zona. En aquest sentit, el candidat de la coalició independentista encapçalada per Esquerra Republicana, Miquel Estruch, creu que és prioritari que es tiri endavant el complex esportiu al Parc Serentill. Iniciativa Verds Esquerra Unida ha posat un especial èmfasi en la necessitat de resoldre les mancances educatives de la zona. Carles Sagués és el candidat dels ecosocialistes. construcció de la B-500 ajudarà a donar dinamisme econòmic al Districte. El Partit Popular ha denunciat que el govern no ha tirat endavant el pla d'usos del parc de Ca l'Arnús on s'hi podria ubicar un auditori. Miguel Jurado forma part de la llista del PP a les eleccions municipals. El PSC ha defensat l'obra de govern al districte 1, tan pel que fa als equipaments com en la mobilitat. Francesc Serrano és el número 2 de la candidatura socialista. Tots els partits han coincidit en què cal obrir el debat sobre la concentració de l'oferta d'oci a Can Ribó. També han coincidit en què cal més presència policial per garantir el descans dels veïns. També s'ha arribat a un consens en altres aspectes com la necessitat de fer els laterals de l'autopista o instal·lar una biblioteca i una rotonda al barri de Canyadó. Al final de l'acte, els partits sense representació a l'Ajuntament de Badalona també han pogut intervenir per presentar les seves propostes. El Districte 1 el formen els barris del Centre, Casagemas, Canyadó, Dalt la Vila, Coll i Pujol i Manresà.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat