Botó Contacta amb Badaweb

La nova plaça d'Antonio Machado transforma la Salut Alta

Publicada: 17.01.2011Secció: Urbanisme

La plaça d'Antonio Machado ha estat inaugurada aquest cap de setmana en una jornada festiva que ha aplegat desenes de veïns de La Salut Alta. Actuacions de diverses entitats del barri, com el coro rociero de Badalona, i tallers d'animació infantil han amenitzat la festa. L'acte coincideix, a més, amb la jornada de portes obertes del nou equipament per a ús cívic que s'ha construit en la confluència dels carrers de Víctor Balaguer, Richard Strauss i Juan Valera, tots tres renovats en el marc de les inversions del Projecte d'Intervenció Integral de la Serra d'en Mena. Aquest nou eix urbà format per la nova plaça i el remodelat carrer permetrà la transformació i renovació del barri. L'obra de millora i renovació del carrer Víctor Balaguer i de la zona triangular dels carrers Richard Strauss i Juan Valera ha consistit en deixar la secció de carrer a un sol nivell, fomentant així l'espai per als vianants, i renovant el mobiliari urbà. També s'ha plantat arbrat, s'ha fet una nova pavimentació, i s'ha millorat el clavegueram i l'enllumenat públic. A més, s'ha creat un nou equipament per a ús social. L'espai, que es converteix en la seu de les entitats Dones en Moviment i l'Associació Extremeña Zubarán, conté despatxos, una sala polivalent de 120 metres quadrats i també dota de terrassa a l'escola bressol veïna. El cost de les obres ha estat de 2 milions d'euros, unes actuacions que completen les accions de millora als 7 barris fronterers de la Serra d'en Mena. En total, s'han renovat una vintena de plaçes i carrers amb un pressupost de 10 milions i mig d'euros.



La Plaça d'Antonio Machado s'ha dotat d'una nova àrea de jocs infantils, amb tanca perimetral i ubicada en la zona d'ombra dels edificis. També s'ha renovat i reforçat la il·luminació, la font i el tipus d'arbrat. La renovada plaça s'ha dissenyat de manera que doni continuïtat al carrer de Víctor Balaguer, oferint nou espai per als infants i per a l'organització d'actes ciutadans. Veïns de la Salut Alta no s'han volgut perdre la inauguració d'aquest nou espai que esperen que tots els usuaris mantinguin en bones condicions. Alguns veïns però han destacat que fan falta bancs a la plaça i que el barri necessita més vigilància i més neteja. A més, també esperen que es redueixi l'incivisme. Les intervencions han permès dignificar aquesta zona de la Salut Alta. Les obres, que ja han estat enllestides, van començar l'abril del passat 2010.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat