Botó Contacta amb Badaweb

Segon Fons Estatal per l'Ocupació i la sostenibilitat Local a Badalona

Publicada: 02.07.2010Secció: Política

Gran part de les 25 obres badalonines del segon Fons Estatal per l'Ocupació i la sostenibilitat Local ja han començat. Aquest segon pla, que també es conegut com a pla Zapatero, té un pressupost de 18 milions i mig d'euros i enguany beneficiarà a tres empreses de la ciutat. Des del Ajuntament de Badalona s'ha explicat que el procès d'adjudicació a les empreses ha seguit el procediment que marca el govern central i que té en compte la millor oferta, el millor preu i el foment a l'ocupació.

De les 488 persones que tenen feina, gràcies a aquest segon pla Zapatero, 250 formen part de les plantilles de les empreses adjudicatàries, mentre que les 238 restants són persones que estaven a l'atur. Des del consistori s'ha explicat que les empreses adjudicatàries han contractat aquestes persones gràcies al Servei d'Ocupació de la Generalitat amb seu a Badalona.

Des del consistori s'ha destacat que totes les obres d'aquest segon pla han començat amb els terminis previstos. D'altra banda, des de la Federació d'Empresaris de Badalona han explicat que s'haurien d'haver adjudicat a més empreses badalonines les obres d'aquest segon pla.

L'Ajuntament, però, ha tornat a recordar que nomès ha aplicat la llei per adjudicar les obres a les empreses millor puntuades seguin el procediment marcat pel govern central.

Entre les accions del nou fons estatal, destaca especialment la remodelació de l'antiga fàbrica CACI, que és l'obra que compta amb més inversió.

Gairebé 3 milions i mig d'euros serviran per adequar aquesta antiga fàbrica que ha de ser la seu del futur museu del Còmic i la Il·lustració de Badalona. De moment, les obres ja han començat, tot i que hi haurà una segona fase per part de la Generalitat que s'encarregarà de museitzar l'edifici.

Una partida similar anirà destinada a serveis socials amb l'arranjament dels interiors i les instal·lacions dels casals municipals de persones grans, a més de la creació de noves llars. Pel que fa a l'atenció a les persones, també cal destacar que dos milions d'euros serviran per obrir les noves consultes externes de l'Hospital Municipal a l'antiga escola Escalada, al carrer Sant Anastasi.

En plana cultural, s'invertiran més de dos milions d'euros en la recuperació patrimonial de l'antic escorxador, que s'habilitarà per acollir equipaments d'ús cultural i un nou casal per la gent gran. En aquesta línia de recuperació del patrimoni cultural, s'invertiran dos milions d'euros a l'adequació museística del conjunt romà de Baetulo.

També han començat les obres per adequar l'espai on s'instal·larà la carpa que de manera provisonal acollirà el mercat Maignon, a la plaça de les Puntaires. Els treballs, que duraran uns 6 mesos, serviran per sanejar el subsòl, condicionar el solar i la construcció de la carpa.

Pel que fa a les noves tecnologies es procedirà al desplegament de xarxa de fibra òptica municipal a les oficines del districte.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat