Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Educació
        • Badalona comptarà amb 10 noves línies d'educació secundària obligatòria entre els anys 2010-2016

Badalona comptarà amb 10 noves línies d'educació secundària obligatòria entre els anys 2010-2016

Publicada: 07.05.2010Secció: Educació

La creació d'aquestes línies estarà vinculada prioritàriament a la creació d'instituts escola a la nostra ciutat. Aquest és un dels punts del conveni de corresponsabilitat entre el departament d'educació i el consistori badaloní que han signat el conseller d'educació Ernest Maragall i l'alcalde de la ciutat Jordi Serra.

Aquest nou conveni completarà el signat l'any 2008, que contemplava la construcció de sis nous edificis de primària i l'ampliació de tres línies en tres centres de la ciutat. Ara, però, serà el torn de l'educació secundària. I és que l'oferta actual i les previsions demogràfiques fan preveure la necessitat de deu noves línies d'ESO en els propers 6 anys.

El nou conveni encara contempla actuacions en centres de primària que estaven previstos en els acords del 2008. En aquesta línia s'inclou l'ampliació del Baldiri Reixac i la construcció dels nous edificis del Bufalà 2 i l'escola Montigalà. El nou acord també preveu la creació de l'Institut Escola Baldiri Reixac, amb una oferta educativa de dues línies d'infantil i primària i dues més de secundària obligatòria. D'altra banda, s'ha acordat que el Departament d'Educació agilitzarà els tràmits per convertir l'Aula de Formació d'Adults Gran Sol en una Escola d'Adults per al proper curs. Per la seva part, l'Ajuntament proporcionarà un dels edificis de l'antic escorxador per acollir aquest nou centre de formació.

En la seva visita a Badalona el conseller d'educació, Ernest Maragall ha inaugurat l'ampliació d'Escola Oficial d'Idiomes de la nostra ciutat, que ha suposat una inversió d'1 milió 750 mil euros. Maragall ha parlat en anglès i francès amb els alumnes del centre i ha visitat la sala d'actes i la biblioteca. Una hora abans, el conseller ha visitat el CEIP Baldomer Solà al barri de Sant Roc. La direcció de l'escola ha demanat al responsable d'educació del govern català algunes millores ja que el Baldomer Solà té la certificació com a Centre d'Atenció Educativa Preferent, per l'alt percentatge d'alumnat immigrant. També han fet algunes propostes per millorar el manteniment del centre i han demanat l'ampliació del parvulari. Abans de la reunió Maragall ha parlat amb els alumnes de l'escola, que, fins i tot, li han fet una demostració de ball de bastons.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat