Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • La Generalitat porta davant la Fiscalia el fullet del PP que vinculava immigració i inseguretat

La Generalitat porta davant la Fiscalia el fullet del PP que vinculava immigració i inseguretat

Publicada: 29.04.2010Secció: Política

El govern de la Generalitat portarà avui davant la Fiscalia el fullet del Partit Popular de Badalona que vinculava immigració i inseguretat i les declaracions del líder local, Xavier García Albiol. El govern català vol saber si hi ha indicis de delicte per incitació a la xenofòbia en les paraules del president popular. La Generalitat ha pres la decisió després que el seu gabinet jurídic hagi examinat el díptic que inclou una fotografia amb una pancarta on es pot llegir ‘No volem romanesos’. Durant la sessió de Control d'Immigració del Parlament de Catalunya d'ahir a la tarda, el President de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que cal rebutjar els missatges de caire apocalíptic que fan algunes formacions polítiques.

La portaveu d'Iniciativa Verds Esquerra Unida al Parlament, Dolors Camats, ha insistit en què els fullets del PP poden constituir un delicte per incitar a l'odi racial. De fet, aquest dimarts al matí, els ecosocialistes van portar el cas als jutjats. Diverses entitats d'immigrants han anunciat que també estan estudiant aquesta possibilitat. Des del PP, el diputat Rafael López, ha acusat el govern de fer un abús partidista de la fuscalia per portar els fullets del PP.

Per altra banda, en aquesta sessió al Parlament de Catalunya, s'ha aprovat la llei d'acollida per a immigrants. La normativa permetrà unificar en un sol certificat alguns dels documents que s'expedeixen des dels ajuntaments. Per tenir, però, aquest certificat, caldrà estudiar català i tenir coneixement de la societat catalana. Els ajuntaments seran els encarregats de garantir aquesta formació de 135 hores de català. Aquest document permetrà acreditar l'arrelament al país per facilitar l'accés al mercat laboral.

D'altra banda, les reaccions sobre els polèmics fullets repartits pel Partit Popular de Badalona han arribat fins a Romania. El govern d'aquest país s'està plantejant presentar una querella contra els populars, segons ha explicat el president de l'Associació de Romanesos de Catalunya, Florin Gaiseanu, a RAC1. Segons el representant romanès, l'actitud del líder del PP badaloní, Xavier García Albiol, és xenòfoba. Per altra banda, l'embaixada romanesa a Espanya ha enviat una carta al president de la Generalitat, José Montilla, per expressar el seu malestar pel díptic repartit pels populars. En aquest sentit, aquest dimarts, al programa Nines Russes de Ràdio Ciutat de Badalona, Lluís Vila, educador social de la Fundació Secretariat Gitano de Catalunya, desmentia que tots els gitanos romanesos siguin delinqüents i explicava tota la feina que s'està fent a la ciutat per aquesta comunitat.

El president Montilla ha traslladat la queixa del govern romanès a la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, perquè es disculpi davant l'embaixadora. Per altra banda, Camacho ha descartat obrir un expedient a Albiol malgrat que ha explicat que s'analitzaran els fets internament. La presidenta popular ha admès que va fullejar de manera ràpida el díptic que ella mateixa va repartir el passat dissabte a la Salut. Camacho s'ha reafirmat en què la delinqüència no entén de nacionalitats i ha tornat a demanar disculpes als romanesos.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat