Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • El PP de Badalona retira la campanya de distribució d'uns fullets que relacionaven immigració i delinqüència

El PP de Badalona retira la campanya de distribució d'uns fullets que relacionaven immigració i delinqüència

Publicada: 27.04.2010Secció: Política

El Partit Popular de Badalona finalment ha retirat la campanya de distribució d'uns fullets que relacionaven immigració i delinqüència. Aquest dissabte, el president del PP de Badalona, Xavier García Albiol, i la presidenta de la formació a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, els han repartit al barri de la Salut però l'allau de reaccions a tot el país, també dins el propi PP, han fet repensar la campanya. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha condemnat l'afany electoral dels populars. Per la seva banda, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Republicana han anunciat que estudien empendre accions legals contra Albiol mentre que Sánchez-Camacho s'ha disculpat pel contingut del díptic

Recordem que en el díptic del PP es veu la imatge d'unes persones amb vel islàmic amb la pregunta ‘El teu barri és segur?’. Juntament amb les paraules delinqüència, incivisme, inseguretat i brutícia es veu la fotografia d'una pancarta on s'hi pot llegir ‘No volem rumanesos’. Davant d'aquests fets, l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha assegurat sentir vergonya per l'última acció dels populars i no dubta en què l'actitud de Xavier García Albiol respon a la seva por a què Plataforma per Catalunya li robi vots a les properes eleccions municipals.

Serra garanteix que la delinqüència a la ciutat no és més alta que a d'altres poblacions, la mateixa posició que defensa Convergència i Unió, responsable de la regidoria de ciutadania i convivència en el govern municipal. El Primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó, no amaga que alguns gitanos rumanesos provoquen problemes però assegura que des del govern s'ha fet molta feina per solucionar-ho. En aquest sentit, Falcó creu que l'afany electoral del PP embruta la imatge de la ciutat i dificulta la tasca policial.

Iniciativa Verds Esquerra Unida Alternativa ja ha avançat que portarà al president popular Xavier García Albiol a la Fiscalia. Segons el president ecosocialista, Carles Sagués, les campanyes dels populars badalonins fomenten la xenofòbia i el codi penal preveu la inhabilitació dels càrrecs públics que incitin al racisme.

Finalment Esquerra Republicana també ha expressat la seva condemna al díptic popular i ha defensat la feina feta des del govern municipal. Els serveis jurídics dels republicans també estan estudiant portar el cas a la Fiscalia i, finsi tot, interposar una querella criminal.

Les reaccions també han arribat des de la Generalitat i des del Congrés de Diputats. En aquest sentit, la consellera d'acció social i ciutadania del govern català, Carme Capdevila, es planteja denunciar el PP per incitar, segons ha dit, l'odi racial a Badalona. Per altra banda, en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya, el cònsul de Rumania a Barcelona, Radu Ionescu, considera que el fullet del PP és inacceptable i de caràcter xenòfob. També ho han condemnat des de les associacions gitanes de Catalunya i SOS Racisme. Aquesta última entitat també estudia denunciar García Albiol per fomentar l'odi racial.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat