Botó Contacta amb Badaweb

UGT i CCOO demanen alternatives al tancament de les escoles taller

Publicada: 21.04.2010Secció: Política

Els sindicats majoritaris, UGT i Comissions Obreres, demanen alternatives al tancament de les escoles taller, cases d'ofici i tallers d'ocupació per part del Departament de Treball de la Generalitat. Segons expliquen els sindicats, aquesta mesura deixaria sense cap alternativa ocupacional a quatre mil joves catalans.

Comissions Obreres proposa potenciar les escoles taller i adaptar-les a les necessitats laborals, però en cap cas suprimir-les, com ha anunciat el govern català. Des del sindicat reconeixen que el sector de la construcció s'ha paralitzat amb la crisi econòmica però proposen reorientar les escoles taller a un altre àmbit com el de la rehabilitació d'edificis.

D'altra banda, des d'UGT de Catalunya proposa que tots els ajuntaments de Catalunya presentin una moció en contra del possible tancament de les escoles taller. Des de tots dos sindicats han assegurat que no comparteixen ni entenen la decisió del govern català ja que, segons diuen, actualment aquesta és la única via d'incorporació al mercat de treball dels joves en atur i amb un cert risc d'exclusió social.

Aquest mes de maig, coneixerem si les escoles taller i cases d'ofici s'eliminen de manera definitiva. Des de Comissions Obreres, però, confien que el govern català es faci enrere en aquesta decisió degut a la pressió rebuda per sindicats i Ajuntaments.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat