Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • Albiol lamenta que CIU es resisteixi a comunicar a l'Estat l'empadronament dels immigrants il·legals

Albiol lamenta que CIU es resisteixi a comunicar a l'Estat l'empadronament dels immigrants il·legals

Publicada: 15.04.2010Secció: Política

El president del grup municipal del Partit Popular de Badalona, Xavier García Albiol, lamenta que Convergència i Unió es resisteixi a comunicar a l'Estat l'empadronament dels immigrants il·legals. Des del govern local, el president de CiU i primer tinent d'alcalde Ferran Falcó ha reiterat que les autoritats policials ja poden consultar el padró de l'Ajuntament de Badalona quan ho necessiten.

A Badalona està vigent un acord de Ple del 2003 en què l'ajuntament es mostra contrari a comunicar a l'Estat dades del padró amb finalitats policials. Els populars van presentar el passat mes de gener una moció en la que reclamaven que es deixés sense efecte aquest acord. Una petició que va ser rebutjada per la resta de grups polítics. En aquest sentit, el president del grup municipal del Partit Popular, Xavier García Albiol considera que el líder de Convergència i Unió i primer tinent d'alcalde Ferran Falcó es resisteix a comunicar al govern central els casos d'empadronament irregular.

Per la seva banda, Ferran Falcó ha declarat que el president dels populars pixa fora de test i ha titllat de precís la tasca que el consistori fa en matèria d'immigració. Falcó ha dit que respecta la decisió de l'Ajuntament de Vic pel que fa a comunicar a l'Estat l'empadronament dels immigrants en situacíó irregular, però ha matissat que aquest no serà el cas de Badalona.

D'altra banda el Govern de la Generalitat ha recordat a l'Ajuntament de Vic que la competència per expulsar immigrants irregulars és exclusiva de l'Estat i li ha advertit que la seva intenció de denunciar als sense papers que vulguin empadronar-se al seu municipi pot deixar-lo fora de la llei.

Així ho ha transmès el conseller Nadal, que aquest dimecres ha exercit de portaveu de l'Executiu després de la seva reunió ordinària al Palau de la Generalitat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat