Botó Contacta amb Badaweb

Principals eixos d'ERC per a les eleccions de 2011

Publicada: 14.04.2010Secció: Política

Badalona ha de ser la capital del bàsquet internacional, la capital econòmica de la comarca i la capital de l'independentisme metropolità. Aquest són els principals eixos del projecte d'Esquerra Republicana de Catalunya per a les eleccions de 2011 que es resumeixen en el lema “Badalona som capital”. Un futur, que segons els republicans, passar per acabar el port i fer el canal. Les bases d'aquesta nova etapa s'han donat a conèixer aquest dimarts en un acte obert al Museu de Badalona amb les intervencions del nou cap de llista, Uriel Bertran, del president del partit, Miquel Estruch, i del regidor al consistori, Mateu Chalmeta.

Bertran ha posat èmfasi en què Badalona ha de ser el far de l'independentisme a l'àrea metropolitana. Per això, el nou cap de llista assegura que combatrà l'ultradreta a tots els barris de la ciutat per convènce'ls que el futur passa per l'estat català.

Bertran creu que si Badalona és capital del bàsquet, la ciutat podria convertir-se en un pol d'atracció econòmic i de formació. Això es concreta, per exemple, amb l'obertura d'una delegació de l'INEF, l'atorgament de beques o la construcció de nous equipaments esportius. El bàsquet també ha de ser un motor turístic juntament amb les restes romanes de Baetulo, Dalt la Vila i el litoral badaloní. En aquest últim punt, el president del partit, Miquel Estruch, ha insistit en què cal acabar el port i construir el canal.

D'aquesta manera, Esquerra Republicana se suma a Convergència i Unió, soci del govern local, que també va expressar públicament la necessitat de construir el canal.

Per altra banda, els republicans badalonins també volen que l'any vinent es continuï la feina feta durant la Capital de la Cultura Catalana. .

Tot aquest projecte d'Esquerra Republicana té com a objectiu principal millorar l'autoestima de la ciutat i deixar de ser, segons han dit, un suburbi de Barcelona. Sobre les aliances polítiques, els republicans han deixat clar que el president del PP, Xavier García Albiol, no serà alcalde de Badalona mentre hi hagi un regidor d'Esquerra que ho pugui evitar.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat