Botó Contacta amb Badaweb

Badalona contribuirà a la lluita europea contra la crisi econòmica i el canvi climàtic

Publicada: 23.02.2010Secció: Política

Aquestes són les prioritats que es marquen els governs locals en la construcció d'un nou projecte europeu que doni resposta als problemes que es pateixen als municipis. Així s'ha definit en la presentació de la cimera de Governs Locals en Xarxa per a una Nova Europa que se celebrarà a Barcelona fins demà.

La tasca dels ajuntaments per superar la crisi econòmica global haurà de ser potenciar la creació d'ocupació i donar suport als aturats. Aquest és l'objectiu de ciutats com Badalona des d'on es reivindica el paper de l'administració local, propera als ciutadans, per donar resposta als efectes de la crisi.

Una altre dels àmbits tractats a la Cimera Europea de Governs Locals és la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, des dels ajuntaments caldrà fer una bona gestió dels residus, fomentar el transport sostenible i estalviar energia. El primer pas, segons Jordi Serra, ja va ser l'adhesió de ciutats com badalona al Pacte d'Alcaldes contra l'escalfament de la terra.

La Cimera Europea de governs locals, organitzada per la Diputació de Barcelona, s'ha inaugurat amb la presència del Vicepresident tercer del govern, Manuel Chaves, el president de la Generalitat, José Montilla i representants de 260 municipis europeus. Durant tres dies, se celebraran diverses xerrades al voltant dels tres eixos fonamentals de la cimera: l'economia, la societat i el territori. De fet, Santa Coloma acollirà, aquest dimecres, una jornada sobre les polítiques d'inclusió social.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat