Botó Contacta amb Badaweb

Primer ple ordinari de l'any 2010

Publicada: 27.01.2010Secció: Política

En el primer ple ordinari de l'any 2010, el PP s'ha quedat sol defensant les seves propostes contra la immigració il·legal a Badalona. El debat ha sorgit de la moció que presentava el grup popular en què reclamava cedir les dades del padró al Ministeri de l'Interior amb finalitats policials. Tots els grups municipals han coincidit en acusar el president popular, Xavier García Albiol, d'irresponsable i de buscar rèdit electoral sumant-se a iniciatives com les de Vic de limitar l'empadronament dels immigrants il·legals.

La moció del PP proposava deixar sense efecte un acord de 2003 en què el ple ja va rebutjar facilitar totes les dades del padró a la policia. Segons Xavier García Albiol, la immigració il·legal crea inseguretat i és l'origen de la proliferació de màfies.

Les reaccions per part de la resta de grups municipals no s'han fet esperar. El president del grup municipal d'Esquerra Republicana, Mateu Chalmeta, s'ha limitat a llegir una resolució aprovada pel govern de José María Aznar l'any 1997. Una normativa en què s'especifica quin és l'ús del padró municipal.

Des d'Iniciativa Verds Esquerra Unida i Alternativa, Màrius Garcia, ha titllat l'actitud del PP de xenòfoba i populista i ha defensat que a qualsevol resident a Badalona se l'ha de garantir els drets fonamentals.

El president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, ha subratllat que és una contradicció demanar no empadronar els immigrants il·legals i després exigir que es facilitin les dades del padró a la policia. En aquest sentit, Falcó ha explicat que ja es col·labora amb el Ministeri de l'Interior quan aquest ho reclama.

El portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Serrano, ha estat el més dur amb Xavier Garcia Albiol. Serrano ha afirmat que la presència d'Albiol és un dels problemes que té la ciutat en matèria d'immigració.

El debat l'ha tancat l'alcalde. Jordi Serra ha dit que l'actitud del PP respon a la por de perdre vots davant la irrupció a Badalona del partit d'ultradreta Plataforma per Catalunya.

Segons Serra, la moció presentada pel PP era només una excusa per crear polèmica al voltant de la immigració a Badalona.

D'altra banda en aquest ple el PP, Iniciativa Verds Esquerra Unida i Convergència i Unió han aprovat una moció per demanar a l'Autoritat del Transport Metropolità la congelació de les tarifes del transport públic. Aquesta ha estat una de les poques vegades en què s'ha aprovat una moció amb el vot en contra del PSC, el partit majoritari del govern local. La moció l'ha presentat el grup popular a instàncies de l'Associació d'Entitats Socials de Badalona.

El Ple ordinari també ha aprovat la constitució del consorci únic entre l'Ajuntament de Badalona i l'Institut Català del Sòl per desenvolupar les àrees estratègiques de l'Estrella i Sant Crist. És a dir, la creació d'aquest organisme servirà per executar la construcció dels 167 habitatges protegits al solar de l'Estrella i els 176 al barri de Sant Crist. Aquests pisos serviran per reallotjar les famílies expropiades d'aquest barri i és un pas més per la construcció dels esperats laterals de l'autopista. El dictamen s'ha aprovat amb el vot en contra del PP i l'abstenció d'Iniciativa Verds Esquerra Unida. Els dos partits a l'oposició estan d'acord amb l'actuació a l'Estrella però no amb la segona àera estratègica a Sant Crist.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat