Botó Contacta amb Badaweb

Reflexions culturals de Joan Soler i Amigó

Publicada: 30.06.2006Secció: Reportatge

Joan Soler i Amigó, recent escollit Premi Nacional de Cultura per la Generalitat, ha fet balanç del moviment cultural a Badalona. El programa “Truca’m més tard” ha recollit les reflexions de l’escriptor badaloní que ha criticat la postura de l’ajuntament de la ciutat en no apostar fermament per la cultura. Fa uns dies la Generalitat feia públics els municipis que formen part del Pla d’Equipaments culturals a Catalunya. Una ajuda a través la qual el govern català subvenciona la renovació o construcció d’equipaments destinats a la cultura. Badalona no s’hi beneficiarà.

L’escriptor considera que la cultura viva d’una ciutat passa per la implicacion dels mateixos veïns i entitats culturals i socials, una qüestió que no es té en compte, segons Soler i Amigó, a l’hora d’elaborar el programa de les Festes de Maig. Les reflexions de l’escriptor han apuntat la falta d’equipaments com a una de les grans mancances de la ciutat.



Una de les grans preocupacions és la projecció de Badalona a l’exterior. L’escriptor ho té molt clar, la ciutat té potencial com per atraure públic però cal comptar amb una oferta cultural mínimament interessant. Però per l’historiador aquestes valoracions són paper mullat si no existeixen organismes on donar solucions als problemes detectats. Soler i Amigó lamenta que una ciutat com Badalona no compti amb un Consell de Cultura on debatre aquests temes, i que el Pla Estratègic cultural de la ciutat que s’ha iniciat no s’hagi acabat encara.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat