Botó Contacta amb Badaweb

Solidaritat o caritat

Respondre a aquest tema

Autor Missatge
Manel
10.10.2002 a las 05:58:05
Solidaritat o caritat

Després d'anys de lluita es va poder arribar a que l'administració local aceptés que el 0,7% és un índice per a mesurar l'ajut que es deuria destinar per paliar l'expoliació que el primer món actual va fer durant segles empobrint els continents que van colonitzar. Doncs bé, Badalona va aprovar que aquesta seria la fita, pero encara falta molt per arribar a aquesta xifra. No obstant es treballa amb uns pressupostos a la vora dels 240.000 € per tal de ser destinats a projectes d'ajut i subvenció a països del tercer món. Però la realitat fa que d'aquest pressupostos una part substancial es destina a paliar mancances d'aquí mateix. Parlo de 4art món i solidaritat mirant-nos el melic. Em pregunto, ¿no hi ha uns pressupostos de serveis per a la ciutadania i els habitants de la ciutat?, ¿perqué es destina doncs, diners del pressupostos per l'ajut al tercer món per que es quedin totalment aquí? Encara que no som badocs i no ens creiem aixó del 100% pel tercer món, perqué?, perque si un projecte necessita material que sols trobarem al primer món, les empreses que els fabriquen seran les destinatàries econòmiques d'aquestes subvencions, però també les millores arriben al lloc on s'instal·len aquest elements, i s'afavoreix als ciutadans d'aquells indrets víctimes de l'història passada i de la continuació a temps present. Si aquest diners mitjançant les popularitzades ONG's poden ser destinats a compres i contractes d'empreses sense passar per cap concurs previ, però en definitiva portant un benefici pràctic pel tercer món, em torno a preguntar: ¿perqué hi ha tanta urgència per beneficiar directament el funcionament a sou de entitats locals, que a més a més, els diner es queden aquí mateix, i a sobre dient que és solidaritat?, ajudar al sopar dels pobres, no es responsabilitat d'aquest estat que hi hagin?, trobar feina per joves no especialitzats, no es tasca d'aquestt estat i dret reconegut a la constitució?, doncs entre d'altres, aquest diners haurien de sortir dels pressupostos destinats per aquest temes, i no desviar-los amb la façana de la solidariat mal entesa i fer CARITAT. O és que acàs no ens expliquen els seus objectius reals?

#1

Respondre a aquest tema

publicitat

Marcar com a ofensiu

Badaweb.com no es responsabilitza de les opinions aquí expressades. No s'admeten insults ni faltes de respecte. No està permès enviar comentaris contraris a les lleis espanyoles. No admesos continguts publicitaris. Badaweb.com es reserva el dret d'eliminar comentaris que no compleixin les normes bàsiques de participació. Pot reportar comentaris que no facin compliment d'algun d'aquests punts utilitzant l'opció Marcar com ofensiu.

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat