Botó Contacta amb Badaweb

SUPORT DEMANDA NUL.LITAT PROVA PILOT A LA VALLENÇA

Respondre a aquest tema

Autor Missatge
Francesc Alfambra
29.07.2005 a las 18:18:01
SUPORT DEMANDA NUL.LITAT PROVA PILOT A LA VALLENÇA

ELS VERDS de BADALONA >Comunicat de premsa< DONEM SUPORT A LA DEMANDA DE NUL.LITAT PRESENTADA PER CIU AL CONVENI DE LA PROVA PILOT DE REBLIMENT DE LA PEDRERA DE LA VALLENÇANA AMB EL DIPÒSIT DEL REBUIG EMBALAT PROCEDENT DELS ECOPARCS Els Verds de Badalona coincidim plenament amb els arguments presentats pel grup municipal de CIU de Badalona demanant la nul.litat del conveni signat per l’Ajuntament de Badalona, l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient, l’Agència de Residus de Catalunya i la Gestora Metropolitana de Residus per convertir la Pedrera de la Vallençana en un dipòsit del rebuig dels ecoparcs prèviament embalat. Assumim com a propis, sobretot els que posen de manifest la incompatibilitat de la prova pilot amb el Pla Especial de Protecció i Millora del Sector Sud de la Serralada de Marina, com són: -Que el Pla Especial nomès permet l’ús de residus inerts per a la restauració de la pedrera. -Que el Pla Especial no permet la instal.lació d’abocadors a l’entorn del Parc. -Que el Pla Especial estableix que l’única finalitat de la disposició dels residus inerts a la pedrera és la de refer els talusos tot “restituint una topografía adient” no la viabilitat técnica de l’ús de bales plastificades com a material de rebliment. -Que la Sentència núm. 437, de 26 de maig de 2005, del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, relativa a la pedrera del Papiol, estableix una jurisprudencia aplicable a aquest conveni i als acords que desenvolupa, essent aquesta contrària als mateixos. Contràriament a la irresponsabilitat i a la incompetència que caracteritza l’Àmbit del Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, en matèria de protecció ambiental, valorem molt positivament el treball rigurós i la sensibilitat mostrada per la federació nacionalista de CIU en aquest cas. Com ja ho vam fer al darrer Fòrum del Medi Ambient, denunciem la manipulació i la instrumentalització política d’aquest òrgan de participació ciutadana per part de la regidora del ram, òrgan en el que no tolera cap veu discrepant ja que nomès accepta l’adhessió incondicional o l’adulació personal. Tal i com vam exposar al mateix plenari del Fòrum, només entendriem córrer aquest risc ecològic de contaminar l’aqüífer de la Vallençana amb lixiviats i/o de sotmetre’ns una vegada més als interessos de la gran Barcelona si a canvi hi haguès un compromís explícit de l’administració metropolitana/catalana en treballar decididament en la reducció, la reutilització, la recollida selectiva en origen dels residus municipals i sobretot en el tancament de les incineradores. Cap d’aquest objectius tan desitjables figura en el conveni signat, pel que l’objectiu més probable d’aquesta prova pilot es redueix a fer servir la pedrera de la Vallençana com alternativa encoberta a l’abocador de la vall d’en Joan del Garraf, que té els dies comptats ja que s’ha de tancar l’u de gener del 2006. Els Verds de Badalona Badalona, 29 de juliol de 2005

#1

Respondre a aquest tema

publicitat

Marcar com a ofensiu

Badaweb.com no es responsabilitza de les opinions aquí expressades. No s'admeten insults ni faltes de respecte. No està permès enviar comentaris contraris a les lleis espanyoles. No admesos continguts publicitaris. Badaweb.com es reserva el dret d'eliminar comentaris que no compleixin les normes bàsiques de participació. Pot reportar comentaris que no facin compliment d'algun d'aquests punts utilitzant l'opció Marcar com ofensiu.

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat