Botó Contacta amb Badaweb

Nuesa en llibertat

Respondre a aquest tema

Autor Missatge
Just Roca
14.11.2002 a las 11:21:57
Nuesa en llibertat

Segons la legislació no existeix el delicte d'escàndol públic i, per tant, hi ha llibertat per anar vestits/des o no, sobretot pel que fa a la platja. Hi ha dues resolucions del Parlament de Catalunya que insten que se suprimeixin els impediments per exercir el Dret a la Nuesa: 245/V i 899/V La realitat, però, és que hi ha moltes persones, practicants d'alguna religió o no, que tenen tant interioritzada la moral cristiana que la no acceptació de la nuesa és, de fet, un prejudici indiscutible (no han vist cap imatge de nuesa, eròtica o fins i tot pornogràfica, potser?). Aquest prejudici sovint els surt verbalitzat defensant els nens o altres col·lectius; potser el que rebutgen és la llibertat dels altres. Als nens no els passa res per observar persones nues, si no és que hi ha algú que els en doni idees negatives o de menyspreu; i s'adapten molt bé a la llibertat de gaudir sense roba. I ens oblidem de les cultures clàssiques de les que prové la nostra civilització, tret de la religió dominant, on la nuesa era vista com quelcom natural. Encara que hi ha una teòrica llibertat per estar-se nues/nus en qualsevol platja del litoral, s'han 'concedit' alguns espais per tal finalitat; però, és clar, els intolerants de la zona tenen el seu dret a la queixa, ja que podrien concedir-la en una altra banda o en una altra localitat. La majoria de platges 'legals' o tolerades per la pràctica de la nuesa -del bany o l'estada en llibertat- estan allunyades de nuclis urbans i habitualment en zones de difícil accés; aquest fet dificulta el Dret al gaudiment en nuesa de persones sense mitjans de transport o amb problemes de salut, i també hi tenen dret. Ara que la polèmica s'ha esmorteït a causa del temps advers us comunico que ja hi ha qui lluita per tal que la Nuesa en Llibertat sigui tolerada i respectada a Catalunya. Qui s'interessi pot contactar o col·laborar amb nosaltres: Ens podeu trobar a www.Addan.com i també a la colla Nuesa en Llibertat del portal www.vilaweb.com (un cop a vilaweb cliqueu 'colles', després aneu a Societat i cliqueu 'veure totes les colles': baixant la columna trobareu la colla Nuesa en Llibertat. Rebeu una cordial salutació.

#1
Just Roca i Duran
12.12.2002 a las 16:41:31
Nuesa en llibertat

Ara, si voleu veure'ns només cal entrar a www.vilaweb.com, clicar 'colles' i cercar l'espai Societat: aquí és on trobareu la 'colla' NUESA EN LLIBERTAT. Donem la benvinguda a tothom.

#2

Respondre a aquest tema

publicitat

Marcar com a ofensiu

Badaweb.com no es responsabilitza de les opinions aquí expressades. No s'admeten insults ni faltes de respecte. No està permès enviar comentaris contraris a les lleis espanyoles. No admesos continguts publicitaris. Badaweb.com es reserva el dret d'eliminar comentaris que no compleixin les normes bàsiques de participació. Pot reportar comentaris que no facin compliment d'algun d'aquests punts utilitzant l'opció Marcar com ofensiu.

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat