Farmàcia Serentill  
Qui som ?
 
 
 
 
 

 

Cap a l'any 1888, Eduard Serentill Tebé, besavi de l'actual farmacèutic, es va associar amb el doctor Vergés, un farmacèutic que tenia l’oficina de farmàcia a Dalt de la Vila, a la plaça de la Constitució, en una casa que quedava d'esquena a muntanya.

Allà, a part de fer les tasques pròpies de les farmàcies d'aquell temps, destil·laven plantes per obtenir les essències aromàtiques que portaven. Avui encara es conserva part d'un alambic que feien servir per a la destil·lació, entre altres molts objectes, en un petit museu annex a la farmàcia.

La farmàcia es va traslladar a l'edifici que avui dia és el Círcol Catòlic (a la carretera, cantonada amb el carrer de Sant Anastasi) i després encara van anar una mica més avall, a la casa on no fa gaires anys hi havia la Drogueria Sevillano.

Posteriorment es van traslladar al carrer de Mar, concretament al número 26, i d'allà van anar al lloc on podeu trobar actualment la farmàcia, al número 23 del carrer de Mar.

En la ubicació actual el va succeir el seu fill, Salvador Serentill i Costa, el qual, als voltants de 1924, va fer a la farmàcia unes obres molt importants dirigides per l'arquitecte badaloní Joan Amigó, seguint el corrent modernista del moment.

Eduard Serentill i Domènech, fill de l'anterior, va encarregar la restauració de la farmàcia, la qual, cap als anys 80, va ser declarada monument d'interès local. Des de l'any 1992, el titular és Salvador Serentill i Tost, besnét del fundador.

c/ Mar, 23
08911 Badalona
Tel: 93 384 12 33
Email:farmaciaserentill@badaweb.com