Botó Contacta amb Badaweb

L’exalcalde de Badalona, Joan Blanch, entona el mea culpa i reconeix que es va equivocar

Publicada: 23.01.2004Secció: Política

Blanch, que fa uns dies va demanar públicament tornar a ingressar al Partit dels Socialistes de Catalunya, ha explicat en aquesta casa que la seva petició és fruit d’una reflexió profunda. Afirma que, després de cinc anys de silenci, s’ha adonat que té coses positives a oferir al partit i que cal sumar esforços contra l’ofensiva del Partit Popular. L’exalcalde diu que no pot evitar sentir-se socialista i que vol culminar la seva carrera política com a militant d’aquesta formació.

Blanch diu que passi el que passi pensa fer campanya a favor dels socialistes i donar a Rodríguez Zapatero el suport que ja va donar a Pasqual Maragall. Afirma que després de la seva expulsió del PSC l’any 1999 és conscient que la seva reincorporació al partit és difícil perquè hi ha moltes ferides obertes. L’exalcalde ha volgut deixar molt clar el seu total suport l’actual alcaldessa Maite Arqué i diu que va viure la seva victòria a les eleccions municipals com a pròpia.Blanch ha fet referència a la crisi generada al Partit Socialista quan va decidir presentar-se als comicis locals de l’any 1999 amb una candidatura alternativa a la d’Arqué. Considera que va deixar-se portar per raons personals i que als darrers temps va equivocar-se generant confrontació al partit. L’exalcalde ha manifestat que lamenta profundament aquella decisió i ha demanat comprensió als seus excompanys de partit.

La petició de Blanch de tornar al partit a través de la premsa aquests dies va generar una resposta negativa per part de la direcció del PSC. El primer secretari dels socialistes badalonins, Jordi Serra, va ser rotund davant els micròfons de Ràdio Ciutat afirmant que Blanch no tenia possibilitats de recuperar el carnet de militant. Aquest matí, el primer tinent d’alcalde, el socialista Eduard Tortajada, deia a la tertúlia que no es poden forçar les coses.

El que sí que ha canviat els darrers mesos són les relacions entre Blanch i els seus excompanys. Un mostra visible és el fet que ja va assistir a la presa de possessió de Maite Arqué com alcaldessa el passat mes de juliol i ha tornat a la vida pública com a tertulià d’aquesta casa.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat