Botó Contacta amb Badaweb

La Nit Literària d'enguany presenta cinc textos inèdits d'escriptors badalonins

Publicada: 17.06.2003Secció: Cultura

Cinc escriptors i escriptores badalonins presentaran textos inèdits sobre Badalona durant la Nit Literària, que se celebra aquest dijous. Són Julià de Jòdar, Lluïsa Cunillé, Héctor Bofill, Joan Carrera i Eva Santana. Durant la vetllada s’atorgarà el Dotzè Premi Ciutat de Badalona de Narrativa per Adults, el Cinquè de Narrativa Juvenil i el Tercer Premi Betúlia de Poesia.

Un jove que vol fer entendre que Badalona existia abans d’IKEA, un noi enamorat d’una noia xinesa que viuen a la ciutat, el Pont del Petroli, la platja nudista o el port. Són alguns dels temes d’aquests textos inèdits que seran representats per actors i actrius també de la ciutat sota el títol “5X5 Retalls de Badalona”. Una aposta textual i interpretativa de qualitat sobre l’escenari, com ha explicat el llibreter Isidre Sala, un dels organitzadors de la trobada.



Es tracta de petites històries interpretades, entre d’altres, per Anna Azcona, Meritxell Sabater, Oriol Genís i Xavier Lite. Tot plegat servirà per amenitzar la Nit Literària. Aquest any s’han presentat prop d’un centenar d’obres de les diferents modalitats. La poesia ha estat un èxit, amb la meitat dels treballs. Els organitzadors de la Nit Literària pensen ja en ampliar-la a nous àmbits com l’assaig o la il.lustració.

L’any passat, en narrativa el guanyador va ser Roger Tartera, amb l’obra “Quan es fa clar”. En narrativa juvenil el guardonat va ser Ton Creus amb el títol “El sot del cavall”. I el premi de poesia se’l va endur Àngela Ribas, amb “El temps innoble”. Les obres premiades en la Nit Literària són publicades per l’editorial Columna i guardonades amb tres mil euros.

La Nit Literària se celebra aquest dijous, 19 de juny, al Teatre Zorrilla, a dos quarts de nou de la nit. La presentarà l’actor Pere Arquillué. L’entrada és lliure però s’ha de fer reserva al següent telèfon: 93.482.28.29.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat