Botó Contacta amb Badaweb

La Penya perd davant el Canarias a la pròrroga

Publicada: 17.03.2003Secció: Esports

El DKV Joventut va deixar escapar una oportunitat d’or de vèncer a la pista de l’Auna Canàries. El conjunt verd i negre guanyava de 4 punts a falta d’un minut i mig desprès de fer un partit molt intens en defensa. Però tres pilotes perdudes van abocar la Penya cap a una pròrroga que va controlar el Canàries. Al final, els de Badalona van caure amb el resultat de 97 a 94. El conjunt de Badalona, però, no tindrà temps de lamentar-se ja que demà mateix juga un partit trascendental com és el de l’anada de la semifinal de la Copa Uleb contra el Novo Mesto.

Manel Comas va treure un cinc titular inèdit fins a la jornada d’ahir. Jofresa, Espil, Souley, Hamilton i Bueno van ser els primers encarregats d’encarar un partit complicat, tenint en compte que a Canàries només ha guanyat el Barça i el Pamesa. La jugada li va sortir bé al tècnic verd i negre ja que al Joventut, gràcies a la seva bona defensa i a la claredat d’idees en atac, va arribar a tenir un aventatge de 10 punts. Al Canaries no li entrava gaire bé res, mentre que la Penya semblava que havia après dels seus errors de les tres ultimes jornades, en les que va sortir molt relaxada.

A partir del segon quart, els homes de Pedro Martinez van començar a entonar-se en atac i la Penya a descuidar la seva intensitat defensiva. D’aquesta manera es va arribar al descans amb el resultat de 46 a 38 a favor dels locals.

Davant d’aquesta situació a Manel Comas no li va quedar més remei que oblidar-se del descans d’alguns titulars i a la represa va fer jugar Tabak, Vazquez i Marco, que fins aleshores havien estat inèdits. La seva sortida va tenir uns efectes immediats i la Penya de seguida va tornar a remuntar el marcador.

A partir d’aquests instants, cap dels dos conjunts va ser capaç de marxar en el marcador i l’enfrontament va ser equilibrat fins al final. Però va ser el Joventut qui va tenir el triomf més a l’abast. Quan només faltava un minut i mig, els badalonins guanyaven de 4 i tot feia presagiar el seu triomf. Però tres precipitacions consecutives en atac i un inoportú Jay Larrañaga van fer que el partit acabés en empat a 84.

El temps suplementari gairebé no va tenir història. Klain i Brabender es van encarregar d’obrir un forat en el marcador que la Penya ja no va saber reduir.

L’únic positiu és que el Joventut, com a mínim, va ser capaç de salvar el básquet averatge amb el Canaries.