Botó Contacta amb Badaweb

Miquel Montagut exposa les seves pintures al Museu

Publicada: 06.03.2003Secció: Exposicions

Escenes de la vida rural d’un poble lleidatà combinen amb imatges de la platja de Badalona, primer, i amb formes geomètriques i amb coloraines després. No són dos artistes diferents, sinó la mostra “Del paisatge a la geometria”, que recull l’obra del pintor Miquel Montagut. La presentació es va fer ahir, al Museu, i es podrà visitar fins el sis d’abril.

Donant un cop d’ull a l’inversa, trobem formes geomètriques que desafien la lògica. Cubs, rectangles i rombes que juguen amb les perspectives i les gradacions de colors, com les xarxes doblegades, verdes, blaves i taronges. Tanca la mostra “Blaus”, una pintura acabada a principis d’aquest any. Trapezis i triangles blaus i blancs que no amaguen cap significat ocult, segons Montagut.



Evidentment, el recorregut també el podem fer del dret. La benvinguda els la dóna una imatge de Cogul de les Garrigues, poble natal de l’artista. Tot un seguit de paisatges evidencies que abans de passar a la geometria, els espais naturals ja ocupava les seves teles. Entre els quadres en destaca un: el balcó. Podran veure les palmeres, el tren, la platja i el mar, des d’una de les envejades casetes de la Rambla.



La pintura ha ocupat el temps d’oci de Miquel Montagut des de jove. Podríem dir que la secció de Belles Arts del Museu s’ha convertit en la seva segona casa: des del 1962 que n’és soci, i uns anys més tard, el 1977, en va ser elegit president. Montagut ha demostrat que mai és tard per aprendre. Per això va entrar a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, d’on en va sortir llicenciat a mitjans dels anys 80.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat