Botó Contacta amb Badaweb

La Capital Europea del Bàsquet es comencerà a construir la segona quinzena de març

Publicada: 26.02.2003Secció: Esports

La Capital Europea del Bàsquet és a punt de convertir-se en una realitat. Les obres per aixecar aquest gran complex esportiu i lúdic començaran la segona quinzena del proper mes de març .Aquest projecte preveu la construcció d’un parc temàtic a l’entorn d’aquest esport que s’articularà al voltant del Pavelló Municipal d’esports, el Pavelló de la Penya, gestionat per una fundació mixta formada per l’ajuntament i el Club Joventut Badalona. La Capital Europea del Bàsquet ha de convertir-se, segons els seus promotors, en un nou eix de centralitat de Badalona i en impulsora d’aquest esport tan popular a la nostra ciutat.

Segons el primer tinent d’alcalde, Eduard Tortajada, està previst que el proper dia 19 de març es posi la proper pedra d’aquest complex esportiu, que tindrà una superfície de 100 mil metres quadrats. Si les obres segueixen el ritme previst, la Capital Europea podria fer-se realitat en un parell d’anys. Aquest parc temàtic al barri de El Gorg és un dels projectes que ha de contribuir els propers anys ha canviar la fesomia d’aquesta zona de la ciutat, juntament amb la construcció del Port i la reparcel·lació del barri.

La Capital Europea del Bàsquet ha de convertir aquesta zona, segons Tortajada, en un nou eix de centralitat de la ciutat que, a més, es correspon amb el centre geogràfic i que revitalitzarà el barri social i econòmicament. El primer tinent d’alcalde ha recordat també que aquest complex esportiu suposarà la creació d’un gran nombre de llocs de treball.

Badalona Capital Europea del Bàsquet serà el primer parc temàtic mundial dedicat a aquest esport. Aquest complex lúdic i esportiu aplegarà diverses instal·lacions com un museu interactiu, una residència d’esportistes, 10 pistes polisportives, sales de cinema, zones de restauració i comerços especialitzats. L’element distintiu i visual del complex serà un edifici en forma de pilota de bàsquet amb un diàmetre de 36 metres. El cost inicial del projecte és de 36 milions d’euros.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat