Botó Contacta amb Badaweb

La seguretat a debat a Ràdio Ciutat

Publicada: 07.02.2003Secció: Opinió

La seguretat a Badalona ha estat el tema de discussió a la tertúlia de polítics aquesta matí al programa “Badalona al dia” de Ràdio Ciutat. Juntament amb la immigració il·legal és un dels aspectes que més preocupen els badalonins, segons els resultats d’una enquesta, coneguts aquesta setmana, encarregada per l’equip de govern i realitzada per l’empresa Vox Pública. Representants del govern i de l’oposició no s’han posat d’acord tampoc en aquest tema davant els micròfons d’aquesta casa.

La representant socialista, Roser Castillo, afirma que Badalona no és una ciutat insegura, i que la percepció dels ciutadans en aquest sentit és subjectiva. Segons Castillo, tant seguretat com immigració il·legal són dues qüestions amb força ressó mediàtic que poden afavorir la sensació de victimització dels ciutadans.

En termes semblants s’ha expressat la representat d’Iniciativa per Catalunya-Verds i membre de l’equip de govern, Cristina Rotger, que considera que segurament hi ha d’altres qüestions que preocupen més els ciutadans. Rotger ha posat com a exemples l’habitatge, el treball o l’ensenyament. Afirma la representat d’Iniciativa que si aquests temes no es mencionen a l’enquesta és perquè no es posen en boca dels ciutadans a través dels mitjans de comunicació.

El representant del Partit Popular, Manel Benajiba, ha discrepat d’aquestes opinions i considera que l’actuació del govern municipal en el terreny de la seguretat no dóna la talla. Benajiba ha criticat la manca de coordinació que ha presidit la guàrdia urbana fins ara i ha fet palesa la seva desconfiança davant la reforma endegada actualment aquest cos municipal .

El regidor popular ha aconsellat al govern municipal que prengui nota de les mesures que ha dut a terme l’executiu de José María Aznar pel que fa al nou codi penal a nivell estatal. Aquesta reforma, recordem-ho, preveu que quatre faltes constitueixin un delicte i que es pugui expulsar els immigrants en situació il·legal encara que tinguin causes pendents amb la justícia.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat