Botó Contacta amb Badaweb

L'alcaldessa de Badalona diu que els mossos es desplegaran el gener, hi hagi o no comissaria

Publicada: 28.11.2002Secció: Seguretat

A un mes i uns dies perquè s’iniciï el desplegament dels mossos d’esquadra a Badalona encara no han començat les obres de la comissaria que ha d’ubicar-se a Morera. La plataforma de veïns contraris a que l’edifici estigui a l’avinguda de Pomar assegura que ha rebut una carta de la Conselleria de Justícia i Interior per reunir-se amb la consellera Núria de Gispert en dues setmanes. L’alcaldessa de Badalona diu que no té cap noticia de la reunió i que el desplegament dels mossos començarà al gener amb o sense comissaria.



Tot i que es desconeix el nombre de mossos que es preveu que arribin al gener a Badalona, fins a l’abril a la ciutat s’hauran desplegat de manera esglaonada dos-cents. Així ho vol i ha dit que ho exigirà l’ajuntament de Badalona.



12 de desembre. Segons José Rubiales, portaveu del grup de veïns contraris a què la comissaria dels mossos estigui davant les seves cases, aquesta és la data de la reunió que tindran amb la consellera de Justícia i Interior, Núria de Gispert. Una trobada que, segons assegura Rubiales, s’ha concertat per mitjà d’una carta.



Els veïns de Morera han portat la polèmica fins la Generalitat per fer sentir les seves reivindicacions als responsables de justícia i interior del govern català. Després d’insistir, primer amb el conseller Xavier Pomés, i ara amb Núria de Gispert, finalment la plataforma veïnal ha aconseguit l’atenció de la Generalitat mitjançant la nova consellera.



Núria de Gispert escoltarà als veïns que exposaran les seves raons per no ubicar la comissaria a Morera i, a la vegada, faran un llistat de nous indrets de la ciutat on construir l’equipament policial.



A més, durant la trobada del mes que ve, els veïns convidaran a la consellera de justícia i interior Núria de Gispert a visitar el solar, on actualment encara hi ha muntades les tendes de campanya que es van plantar a mitjans del mes de setembre.

Els veïns de Morera són optimistes de cara l’entrevista amb de Gispert que ha volgut escoltar les seves peticions.



Els veïns esperen també que les obres de la comissaria no comencin abans del 12 de desembre, dia previst per la trobada amb la consellera d’interior.

Per la seva banda, l’ajuntament, diu que no té cap notícia de la reunió entre els veïns de Morera i Núria de Gispert i que així li ho ha fet saber el Secretari General d’Interior de la Generalitat, Brauli Duart.

Per assegurar-se’n, aquest matí l’alcaldessa Maite Arqué trucarà en persona la consellera De Gispert. De totes maneres, Arqué rebutja la possibilitat que l’arribada dels mossos a Badalona s’endarrereixi i diu que Badalona no és el primer lloc on els mossos arriben sense tenir construïda una comissaria.



Mentre tot això succeeix, Badalona es manté, segons l’alcaldessa, en una situació policial insuficient.

Recordem que la data prevista per l’arribada dels mossos d’esquadra a Badalona és l’1 d’abril, però l’endarreriment de l’inici de les obres podria complicar l’entrada en funcionament del cos policial autonòmic a la ciutat la propera primavera.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat