Botó Contacta amb Badaweb

Badalona té un index de delinqüència baix respecte a altres poblacions barcelonines

Publicada: 10.10.2002Secció: Seguretat

Badalona té una de les taxes de delinqüència més baixes de les localitats properes a la ciutat de Barcelona. A tres mesos d’acabar l’any, el nombre total d’infraccions comeses aquest 2002 només supera en 0,6 punts l’ any 2001, una xifra que els responsables de seguretat consideren estable.



Les xifres confirmen que els delictes no han augmentat els darrers anys i la previsió d’aquí al desembre és que es mantinguin. Segons el comissari de la policia nacional de Badalona, José Jiménez La Casta, comparada amb ciutats com Sabadell o Terrassa, i prestant atenció a les estadístiques, la nostra és una localitat segura. Només té un índex de delinqüència més baix la ciutat de Manresa.



Un altra de les qüestions destacades és el fet que el nombre de robatoris als habitatges ha disminuït aquests primers nou mesos de l’ any de manera espectacular, un 52 per cent. Tot i que en menor nombre, també s’ha registrat una davallada significativa dels atracaments amb intimidació, un 3 per cent. La part negativa és que han pujat en un 40 per cent el nombre de robatoris a l’interior dels vehicles. Aquestes dades indiquen, segons el comissari, que Badalona és una ciutat on la majoria de delictes que es cometen són menors i no incideixen en la ciutadania pel que fa a la sensació de seguretat.



Una dada curiosa a destacar, el passat estiu es van cometre a la nostra ciutat 4 atracaments a sucursals bancàries, una xifra insòlita i mai registrada a Badalona, segons el cap de policia. En un dels casos, l’autor del robatori va ser trobat in infraganti i en un altre es tractava d’una parella que havia comès atracaments a diverses localitats del Barcelonès.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat