Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • Badalona tindrà un hospital de dia per a persones que pateixen trastorns alimentaris a mitjan abril

Badalona tindrà un hospital de dia per a persones que pateixen trastorns alimentaris a mitjan abril

Publicada: 14.03.2002Secció: Salut

L’Hospital de Can Ruti aconseguirà que a mitjans d’abril es materialitzi una de les demandes més antigues: un hospital de dia per al tractament dels trastorns de la conducta alimentària. Es tracta del primer centre públic d’aquestes característiques a la comarca. La seva tasca serà donar suport psicològic a les pacients i fomentar-hi els bons hàbits alimentaris. Una feina prou complexa amb persones per qui el menjar és, més que altra cosa, un enemic.



Tres centes mil persones a Espanya pateixen trastorns alimentaris. El problema de 80 mil d’aquestes és l’anorèxia, una malaltia que afecta a noies, bé, i nenes, d’entre 10 i 30 anys. Al Barcelonès Nord hi havia fins ara centres de dia privats, però no públics, per atendre no només a persones anorèctiques, sinó també bulímiques i amb altres trastorns alimentaris.



Tot i que el nombre de pacients que es podrà atendre, 24, és reduït, el centre de dia servirà a algunes malaltes d’espai intermedi per fer el trànsit des del seu ingrés a Can Ruti fins a la reincorporació a la vida familiar.

Al centre de dia hi seran de 8 del matí a 5 de la tarda, i allà rebran el suport necessari per vèncer la por als aliments i a engreixar-se.



El centre de dia de trastorns a la conducta alimentària servirà també per aquelles persones que no responen a un tractament ambulatori i requereixen un règim més intensiu.



El percentatge de persones amb anorèxia, o restricció dels aliments per por a engreixar, s’ha estancat. El de les persones amb bulímia, ingestió descontrolada d’aliments que després es vomiten, ha pujat de manera sensible. El 5 per cent de noies espanyoles amb trastorns alimentaris és, segons l’especialista de Can Ruti, massa significatiu. La pressió sòciocultural, els models estètics imperants, no contribueixen al seu descens.







publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat