Botó Contacta amb Badaweb

Un matrimoni badaloní exposa l'obra Fragmentacions

Publicada: 13.03.2002Secció: Cultura

Fragmentacions és el títol d´una exposició que mostra l´obra recent de dos artistes badalonins que són matrimoni a la vida real. Es tracta de Maria Teresa Roca i Josep Villaubí, dos artistes que, tot i compartir el mateix espai creatiu, treballen de forma independent. Tots dos van pertànyer a un moviment alternatiu creat seixanta a la nostra ciutat que volia incorporar a Badalona les tendències d´avantguarda.



Els dos artistes tenen en comú l´abstracció. Vilaubí se centra més en una abstracció geomètrica i Roca en les fomes difoses més realistes. La mostra es ben diversa ja que compta amb 38 obres entre les quals hi ha pintures a l´oli, pintures acríliques i dibuixos. El matrimoni va pertànyer ara fa més de 40 anys al moviment anomenat REM, fundat a Badalona per un grup d´amics intel.lectuals que mostraven el seu desacord amb la pintura que es feia en aquells moments a la ciutat.



Al col.lectiu REM hi van pertànyer també Julià Garcia Flaquer, Maria Niubó, Joaquim Sarriera i Esther Estruch, entre d´altres. La primera mostra d´aquest moviment reivindicatiu va tenir lloc l´any 1958 al museu municipal, aleshores en contrucció.

La mostra, que s´inaugura aquest vespre a les vuit al museu municipal recull també dels cartells confeccionats pels mateixos artistes en aquella època anunciant les seves exposicions.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat