Botó Contacta amb Badaweb

Aquest any Badalona cremarà una dimonia, disseny de Maria Pons i Matilde Lila

Publicada: 13.03.2002Secció: Cultura

El dimoni d’aquest any de les Festes de Maig serà en realitat una dimonia, perquè serà un dona, i estarà centrat en la nova moneda, l’euro. Matilde Lila i Maria Pons són les autores del disseny guanyador del concurs Crema’l tu per crear el dimoni que es cremarà el 10 de maig a la platja de Badalona.



En aquesta edició del concurs s’han presentat 40 originals, tres més que els que es van presentar en l’edició anterior. Les guanyadores són Maria Pons i Matilde Lila una tarragonina i una argentina que quan es van assabentar del concurs es van informar de valent sobre la Cremada del Dimoni i el què significa per la ciutat. El resultat és un disseny que porta pel títol “Euquè?” i que, com és de suposar, és un divertit homenatge a la pesseta i a l’euro. L’altra novetat és que el dimoni serà una dona.



Ja ho han sentit, impossible conèixer més detalls del disseny. Caldrà esperar el 18 d’abril. La construcció plantada es podrà veure per primer cop aquell dia a la Fira de Turisme de Barcelona. És per això que la construcció de la figura aquest any s’accelerarà per tal d’ajudar a vendre la imatge de la nostra ciutat de portes enfora. Un cop feta aquesta presentació pública, el dimoni es plantarà el dia 7 de maig a la platja a l’espera que la nit del 10 de maig l’engoleixin les flames.



Pel que fa a les dues guanyadores, destacar que és el primer cop que es presenten al concurs i que s’enduran de premi uns 900 euros, 150.000 pessetes. Les dues dissenyadores estudien escenografia a l’Institut del Teatre. Cap d’elles ha vist mai la cremada. Matilde Lila és Argentina i, de fet, va arribar a Catalunya fa només cinc mesos.



Els finalistes del concurs de disseny del dimoni Crema’l tu han estat Jordi Giménez, amb un disseny titulat Nan Roig, i Daniel Montes, amb el lema Titellaire.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat