Botó Contacta amb Badaweb

L'hospital de Can Ruti posa en marxa una unitat de cures pal.liatives

Publicada: 05.02.2002Secció: Salut

Fer de la convivència amb una malaltia com és el càncer una convivència millor, tant pel que la pateix com pels seus familiars. Amb aquesta finalitat s’ha posat en marxa a l’hospital de Can Ruti la Unitat de Cures Pal.liatives. L’equip de professionals que la integra té una tasca prou complexa, alleugerir els símptomes físics i emocionals que acompanyen aquesta malaltia.



Aquest equip està format per un metge, dues diplomades d’infermeria i una treballadora social. La seva tasca té especial incidència en aquells pacients a qui se’ls diagnostica un càncer i que no responen al tractament. És aleshores quan han de fer tot el què hi ha de la seva part per fer front a la davallada emocional i també física del pacient i dels seus familiars.



Aquesta unitat de cures pal.liatives s’ha posat en marxa a través de l’Institut Català d’Oncologia, una empresa pública sense ànim de lucre creada fa set anys i adscrita al Servei Català de la Salut. És la primera que comença a funcionar a Can Ruti per atendre malalts de càncer, tot i que existeix una unitat de cures pal.liatives a nivell geriàtric. A banda d’atendre els pacients, l’equip mèdic té una altra preocupació: els familiars que els cuiden dins i, sobretot, fora de l’hospital.



El servei de la unitat de cures pal.liatives complementa el treball de l’equip mèdic que fa el seguiment del malalt mentre és a l’hospital. La unitat s’ocupa també de connectar els recursos que hi ha fora de Can Ruti un cop el malalt en surt, com per exemple el centre d’atenció primària o els serveis d’atenció a domicili.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat