Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Societat
        • Els afectats per les participacions preferents omplen de gom a gom el Centre Cívic la Salut

Els afectats per les participacions preferents omplen de gom a gom el Centre Cívic la Salut

Publicada: 27.03.2012Secció: Societat

El Centre Cívic La Salut s'ha quedat desbordat aquest dilluns pel nombre de persones afectades per les participacions preferents. La Plataforma Estafa Banca han demanat a les famílies afectades que es mobilitzin per pressionar les entitats financeres i que presentin reclamacions als bancs i caixes a qui van confiar els seus estalvis.

La Plataforma Estafa Banca calcula que un 20% de la ciutat podria ser víctima del que consideren un engany. Es tracta sobretot de persones majors de 65 anys que van dipositar al banc els estalvis de tota la vida pensant-se que podrien fer-ne ús quan volguessin. Ara, s'han trobat que han de transformar el 30% del seu capital en accions i esperar 10 anys a recuperar la resta dels diners. Els afectats estan indignats perquè temen no poder recuperar mai els diners. La Maria Rosa Giró i la seva mare van dipositar 180.000 euros entre les dues. L'Ana Mateo uns 40.000 euros. Hi ha casos més dramàtics. L'Agustin Carreño i la seva dona havien estalviat 30.000 euros per a la seva filla, que pateix una discapacitat psíquica important. La Plataforma està pensant en presentar una denúncia al president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors per prevaricació perquè consideren que no s'ha fet cap control a les accions bancàries.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat