Botó Contacta amb Badaweb

L'oposició té dubtes sobre l'adjudicació dels pisos de lloguer social

Publicada: 22.03.2012Secció: Societat

Els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Badalona tenen dubtes sobre de quina manera s'adjudicaran la quarantena de pisos socials entre els més de mil sol·licitants. PSC i Convergència i Unió volen saber els criteris que es faran servir mentre que Iniciativa Verds Esquerra Unida reclama una comissió dins el Consell Municipal de l'Habitatge. Des del govern, insisteixen que es premiarà l'arrelament. Aquest ha estat un dels temes del Debat a la Plaça de la Vila, emès aquest dimecres per TVB.

Més de 1.200 persones s'han inscrit per accedir a un dels 43 pisos socials que l'Ajuntament de Badalona posarà en règim de lloguer social. Recordem que aquesta borsa d'habitatge és fruit de l'acord entre el govern municipal i Catalunya Caixa per llogar pisos embargats per aquesta entitat financera. Des del PSC, no comparteixen totalment la satisfacció del govern municipal amb aquesta mesura. El president del grup socialista, Jordi Serra recorda que més de la meitat dels pisos estan ocupats il·legalment i exigeix saber quins requisits es faran servir per donar-los als sol·licitants. En aquesta mateixa línia, Convergència i Unió creu que el més just seria un sorteig. El president del grup municipal nacionalista, Ferran Falcó, té dubtes del procediment que es farà servir arran de la resposta de l'alcalde en el facebook a un veí de Badalona. Iniciativa Verds Esquerra Unida recorda que existeix un Consell Municipal de l'Habitatge que hauria de tractar aquestes problemàtiques. Des del govern municipal, la segona tinent d'alcalde, Maritxu Hervás, assegura que, per donar els pisos, es tindrà en compte l'arrelament a la ciutat i recrimina les crítiques de l'oposició. Per a Hervás, l'acord amb Catalunya Caixa és històric i ajudarà a resoldre l'accés a l'habitatge i les ocupacions il·legals. Entre d'altres requisits, per accedir als pisos socials, cal tenir una renda mínima de 426 euros i tindran preferència els que portin més anys a la ciutat. La incripció ja està tancada.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat