Botó Contacta amb Badaweb

L'Alcalde Albiol demana explicacions a Serra pel cas del Grup Serhs

Publicada: 21.03.2012Secció: Societat

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, demana a l'exalcalde, el socialista Jordi Serra, que doni explicacions del perquè no es va convocar en 18 anys un concurs públic per adjudicar els serveis de cuina de l'Hospital Municipal. Recordem que, segons publica el diari El Pais, el grup Serhs hauria aconseguit a la nostra ciutat un total de 23 milions i mig en contractes en diversos equipaments municipals, molts d'ells sense concurs públic. L'exalcalde Jordi Serra assegura que la gestió de l'hospital és modèlica i que no té cap relació amb l'empresari Ramon Bagó. L'oficina Antifrau investiga la figura del propietari del grup Serhs, Ramon Bagó, fins fa poc president del Consorci de Salut Social de Catalunya i actual vicepresident de l'entitat. Aquesta oficina de control s'ha fixat en l'aparent incompatibilitat que suposa el seu càrrec en la gestió de centres que després contractaven els seus serveis. El punt de mira de les investigacions es troba a l'Hospital Municipal de Badalona on el Grup Serhs hi cuina ininterrompudament des del 1993. La Sindicatura de Comptes ja va alertar en el 2006 que les successives pròrrogues incomplien la normativa de contractació pública. L'exalcalde i president del grup municipal socialista, Jordi Serra, acusa l'alcalde de posar en dubte la gestió de l'Hospital Municipal per interessos polítics. Segons Serra, la gerència de Badalona Serveis Assistencials aclarirà que no hi hagut irregularitats i que nega tenir cap relació amb Ramon Bagó. Segons El País, a banda de l'Hospital, Ramon Bagó també hauria gestionat fins a mitjans de la dècada passada la cuina del Centre Sociosanitari d'El Carme, dos centres del Departament de Benestar Social de la ciutat, tres residències de l'Institut Municipal de Serveis Personals i altres equipaments sanitaris. La gerència de Badalona Serveis Assistencials ha declinat, de moment, fer declaracions sobre les presumptes irregularitats.

Per altra banda, Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida demana una comissió d'investigació per aclarir els negocis de Ramon Bagó a Badalona. Segons el president del grup municipal ecosocialista, Carles Sagués, cal actuar amb transparència i fermesa sense precipitar-se.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat