Botó Contacta amb Badaweb

Badalona engega un nou programa per combatre l'obesitat infantil de 0 a 3 anys

Publicada: 07.03.2012Secció: Societat

Un 35% del badalonins d'entre 3 i 12 anys tenen un excés de pes. Des de la fundació de salut infantil Thao i l'Ajuntament de Badalona consideren preocupants aquestes dades i, per això, posen en marxa una experiència pionera a tot l'estat en la promoció d'hàbits saludables, amb la col·laboració de "DKV Seguros Médicos". Es tracta d'uns tallers que promouen els bons hàbits alimentaris entre nadons d'entre 0 i 3 anys i que van dirigits, d'una banda, a les famílies, i de l'altra, als professionals dels àmbits educatiu i sanitari. Els resultats de l'estudi constaten que aquest tipus de malalties relacionades amb l'alimentació es gesten des de ben petits i que cal actuar durant els primers anys de vida per prevenir-les. En aquest sentit, el Programa Thao ha posat en marxa 2 tipus de tallers de formació. D'una banda, dirigits a professionals sanitaris, de les escoles i tècnics de l'Ajuntament, que continuaran difonent els coneixements que adquireixin. D'altra banda, hi haurà tallers dirigits als pares i mares. Santi Gómez és responsable de l'àrea d'avaluació de la Fundació Thao. Durant el curs 2010-2011 el Programa Thao-Salut ha evaluat més de 2 mil escolars badalonins d'entre 3 i 12 anys. Segons les dades recollides, un 12% d'aquests nens i nenes són obesos i més del 23% tenen sobrepès. En total un 35,4% dels infants evaluats tenen excés de pes.

Des del consistori badaloní consideren preocupants aquestes dades i asseguren que s'està treballant de manera transversal dins de l'Ajuntament per reduïr les xifres. Els tallers, patrocinats per “DKV Seguros Médicos”, tenen una vessant preventiva contra l'excés de pes entre els més petits. A més de les conseqüències per a la salut, els problemes de sobrepes i obesitat suposen també un important cost a nivell econòmic. Els tallers per a professionals ja han començat i serviran per formar 30 persones de les escoles o els centres d'atenció primària de Badalona. Pel que fa als cursos per a les famílies, s'impartiran durant els mesos de març i abril i aniran dirigits als pares i mares de les escoles bressol públiques de la ciutat. La voluntat de la Fundació Thao és, en un futur, aquest tipus de tallers a tota la població.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat