Botó Contacta amb Badaweb

50 empreses participen al projecte "Impulsa't"

Publicada: 10.02.2012Secció: Societat



50 empreses del Barcelonès Nord han participat, aquest dijous, en la primera jornada del projecte Impulsa't. Es tracta d'un pla, finançat pel Ministeri d'Indústria, turisme i comerç, que vol millorar la competitivitat de les empreses. En total, es faran cinc jornades repartides durant un mes i es tractaran qüestions com la innovació, el finançament o la internacionalització de les empreses. Les jornades formatives es duran a terme al BCIN i acullen empreses de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià. I és que el projecte es du a terme gràcies a la col·laboració dels tres ajuntaments i a la coordinació de l'Institut de Promoció de l'Ocupació de Badalona. La regidora de Promoció econòmica, Rosa Bertran, assegura que les eines que els proporcionarà aquesta formació, ajudarà a les empreses de Badalona a tirar endavant. Les jornades es volen enfocar de manera pràctica. D'aquesta manera, els empresaris de la comarca podran, a través de casos concrets, adquirir eines per innovar en els seus productes o per introduir-se en altres mercats. Segons el gerent de l'IMPO, Antonio Ainoza, se'ls oferirà un tutor que seguirà cada cas. Identificar oportunitats, generar idees i prioritzar-les forma part dels tallers pràctics que desenvoluparan les 50 empreses durant el projecte. Un dels formadors, Enric Bayó, ha explicat que el principal objectiu és que les empreses tinguin el seu propi model per gestionar la innovació. El projecte també oferirà recursos per fomentar la cooperació entre empreses i l'ús de les noves tecnologies per facilitar relacions empresarials.

Un dels principals objectius que es plantegen les pròpies empreses badalonines és créixer. És el cas d'E-360 Serveis Globals d'Enginyeria, una empresa formada per tres treballadors que va néixer a Badalona fa quatre anys i que s'encarrega d'instal·lacions i construccions industrials. Un dels creadors, Jordi Alsina, assegura que aquestes jornades el poden ajudar a detectar nous productes i a externalitzar-se. Una altra de les empreses de la ciutat que hi participa és Filtravibración, que s'encarrega dels processos industrials de productes com pasta de dents o aliments. L'empresa es va crear fa 23 anys, fa 10 que són a Badalona i hi treballen 25 persones. Montse Bosch busca, en el projecte Impulsa't, maneres de portar els seus productes al mercat internacional. Totes les empreses que hi participen reconeixen la importància de la formació per tirar endavant, sobretot en temps de crisi.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat