Botó Contacta amb Badaweb

El govern municipal porta al ple un pla per reduir el dèficit

Publicada: 25.11.2011Secció: Economia

El govern municipal portarà a aprovació en el proper ple municipal un pla financer per reduir el dèficit de l'Ajuntament i arribar al 2014 amb un superàvit de mig milió d'euros. El regidor d'Hisenda, Ramon Riera, assegura que aquest pla financer és necessari perquè la Generalitat concedeixi un crèdit de 18 milions d'euros que permetrien pagar els serveis que ofereix la ciutat.

El pla, que és especialment dur durant l'any vinent, afecta les empreses i organismes públics i també el personal de l'Ajuntament. En concret, excepte Badalona Serveis Assistencials i Engestur, la resta d'empreses que depenen de les arques públiques passarien dels quasi 10 milions d'euros a 7,6 al 2014. Les ajudes i subvencions també es rebaixarien en un milió d'euros en 4 anys. De fet, el regidor d'Hisenda Ramon Riera assegura que algunes entitats locals podrien veure minvada la seva subvenció fins a un 50%. Les retallades del personal públic es preveu que arribi als més de 4 milions d'euros. Per a Riera, l'aprovació d'aquest pla és imprescindible perquè l'Ajuntament pugui oferir els serveis que dóna. A banda de les retallades, l'àrea d'hisenda insisteix en què els ingressos també augmentaran en els propers anys. En concret, el govern proposa revisar el cadastre i assegurar-se que tothom pagui per igual. Dels 60 milions que tenim de dèficit, els més urgents d'eixugar són uns 26. La resta Riera creu que són negociables. Al 2014, el govern local calcula que podria haver-hi fins i tot superàvit. A banda del crèdit amb la Generalitat, el ple municipal ja va aprovar un altre préstec per valor de 8 milions.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat