Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Societat
        • Investigadors badalonins auguren que en 10 anys s'hauran trobat fórmules per acabar amb la Sida

Investigadors badalonins auguren que en 10 anys s'hauran trobat fórmules per acabar amb la Sida

Publicada: 23.11.2011Secció: Societat

Els investigadors de l'Institut de Recerca IrsiCaixa, amb seu a Badalona, auguren que en deu anys s'hauran trobat fórmules per eradicar el virus de la sida. Així ho ha assegurat aquest dimarts el doctor Bonaventura Clotet, director d'IrsiCaixa en una conferència de les jornades de promoció de la salut i la qualitat de vida per a persones amb sida que s'ha fet a Barcelona. La vuitena edició d'aquestes jornades pretenen apropar coneixements mèdics als pacients perquè coneguin amb detall els tractaments que se'ls aplica.

Bonaventura lotet ha explicat, durant les jornades, que els investigadors a Can Ruti treballen per trobar solucions que ataquin la reactivació del virus, a través de tractaments que potencien el sistema immunitari. Clotet confia en què en la propera conferència mundial sobre la sida que es farà a Seattle al 2012, ja es donaran a conèixer més avenços d'aquesta investigació.



Les jornades han comptat amb doble participació badalonina, en aquest cas la diputada i exconsellera socialista Caterina Mieras que l'any 1981 va diagnosticar el primer cas de Sida a Espanya. Aquest dimarts ha recordat com en aquell moment va veure el que va anomenar com un “tsunami difícil de controlar”.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat