Botó Contacta amb Badaweb

Albiol demana una llei estatal contra l'ocupació

Publicada: 31.10.2011Secció: Societat

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha demanat al govern central que endureixi la llei per evitar les ocupacions il·legals que, segons el govern, es produeixen a diverses zones de Badalona. En Concret, Albiol alerta que hi ha una xarxa mafiosa que es dedica a ocupar aquests pisos un cop han estat desnonats i exigeix a l'Estat que emprengui les mesures que calgui per defensar els drets dels propietaris. L'alcalde ha explicat que la Guàrdia Urbana ja ha hagut d'actuar en diverses ocasions per evitar que diversos pisos embargats pels bancs siguin ocupats per una banda organitzada. Segons Garcia Albiol, cal que els ciutadans informin de les ocupacions il·legals perquè els agents policials hi puguin actuar amb urgència. Albiol titlla la legislació actual de disbarat ja que considera que protegeix els okupes i molt pocs als propietaris dels pisos. De fet, els habitatges són ocupats en unes 48 hores i després, segons l'alcalde, ja és molt difícil desallotjar-los. De fet la majoria d'aquests pisos són habitatges embargats per les entitats bancàries. En aquest sentit, l'alcalde s'ha reafirmat en què continua en converses amb bancs i caixes perquè l'Ajuntament pugui donar aquests pisos en règim de lloguer a famílies desfavorides. Albiol també alerta que les entitats bancàries s'exposen a multes de fins a 500.000 euros si no prenen mesures contra els okupes.



Encara sobre aquesta qüestió, el grup municipal de Convergència i Unió recorda que quan el PP era a l'oposició responsabilitzava l'anterior govern de l'ocupació de pisos a Badalona. El líder nacionalista, Ferran Falcó, lamenta que, ara que Garcia Albiol és alcalde, se n'adoni que calen canvis legislatius. Falcó lamenta que Albiol no s'hagi preocupat fins ara d'aquesta qüestió i que, fins i tot, utilitzés electoralment el problema de l'ocupació d'habitatges. Convergència i Unió recorda que el grup nacionalista fa temps que reclama la modificació del codi Penal que regula l'ocupació d'immobles. Ferran Falcó insta a l'alcalde a què reclami als líders del PP a Madrid que facin canvis perquè els propietaris de pisos no es trobin indefensos.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat