Botó Contacta amb Badaweb

El govern regularitzarà a totes les entitats que ocupin locals

Publicada: 26.10.2011Secció: Política

El govern municipal vol regularitzar la situació de totes les entitats que ocupen un local municipal i assegurar-se que se'l mereixen perquè fan una tasca social a la ciutat. Així ho han aprovat Partit Popular i Convergència i Unió després de presentar una esmena a una moció d'Iniciativa Verds Esquerra Unida i Partit Socialista en què es demanava que el Cercle Artístic de Badalona recuperi el local que va ser tancat fa uns dies. El govern assegura que vol posar ordre per estalviar en despesa mentre que els partits d'esquerres creuen que es tracta d'un menyspreu a les entitats.

El Cercle Artístic de Llefià, amb el suport de 66 associacions de la ciutat, ha intervingut en el ple per exigir un local per a l'entitat i per acusar el govern de no tenir en compte la tasca social que s'ha fet al barri. Laia Terol, del Cercle Artístic, també ha tingut retrets per a Convergència i Unió, que, tot i adherir-se al manifest, finalment no s'ha sumat a la moció. Des d'Iniciativa Verds Esquerra Unida han defensat que el Cercle Artístic participa a Llefià des de fa 30 anys i han titllat el tancament del local de cacicada. El president del grup municipal ecosocialista, Carles Sagués, creu que el govern ha presentat esmenes per desviar el debat. Convergència i Unió dubta que es pugui cedir un local sense el tràmit legal necessari i ha defensat la seva esmena en què es demana regularitzar la situació de les entitats. El president del grup municipal nacionalista, Ferran Falcó, creu que les associacions haurien de compartir espai en comptes de buscar un local per cadascuna. El PSC ha acusat el govern de menysprear les entitats i, en aquest sentit, ha criticat que es canviés el pany del local del Cercle Artístic per evitar que tornessin a entrar. Els socialistes volen que es retorni el local a l'entitat i que s'obri Torre Mena com a Centre Cívic. Conxa Botey és regidora del grup municipal socialista. El regidor de Participació, Miguel Jurado, ha insistit en què no hi ha cap document que acrediti l'existència del Cercle Artístic ni el dret a ocupar el local que tenien al carrer Salou. Segons Jurado s'ha acabat donar locals a dit i alerta que a partir d'ara les entitats s'hauran de fer càrrec del consum d'aigua, llum i telèfon. L'alcalde Xavier Garcia Abiol ha assegurat que cal posar ordre perquè l'Ajuntament no pot seguir tenint locals en propietat tancats mentre es paguen lloguers per a entitats de fins 3.000 euros. Sobre Torre Mena, el govern ha explicat que caldran 30.000 euros per reobrir-lo perquè, segons diuen, el tripartit encapçalat pel PSC va deixar l'edifici amb goteres, i sense mobiliari ni línia de telèfon.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat