Botó Contacta amb Badaweb

L'Ajuntament de Badalona rebaixarà els impostos per a l'any vinent.

Publicada: 05.10.2011Secció: Economia

L'Ajuntament de Badalona rebaixarà els impostos per a l'any vinent. Per primera vegada no s'aplicarà amb caràcter general l'increment corresponent a l'IPC i impostos com el de vehicles baixaran de forma notable Segons el govern municipal, sense tanta pressió fiscal s'incentivarà l'activitat econòmica cosa que, sumat a un millor recpatació, augmentarà els ingressos municipals.

En concret els badalonins es beneficiaran d'una reducció d'entre un 1 i un 5% de l'impost de vehicles. Com més modest sigui el vehicle, més barat serà l'impost de circulació. També se'n beneficiaran els vehicles destinats a activitats empresarials. D'acord amb la Federació d'Empresaris, també disminueix un 25% l'impost de construccions. Hi haurà bonificacions de fins al 50% en aquelles obres referents als habitatges de protecció oficial i d'un 25% en la instal·lació d'ascencors en immobles de més de 20 anys. Tot plegat, més el fet de no aplicar l'increment de l'IPC, servirà, segons l'alcalde Xavier Garcia Albiol, per deixar d'escanyar econòmicament les empreses i les famílies de la ciutat i per crear més ocupació a la ciutat. L'objectiu final del govern és incrementar els ingressos sense apujar els impostos. Per això, la regidoria d'Hisenda ja ha anunciat que aplicarà noves formes de recaptació, com per exemple, una unitat d'inspecció per a totes aquelles persones que no paguen i ho haurien de fer. A més a més, des del govern municipal, han tornat a insistir en què la greu situació econòmica només millorà amb un esforç de contenció en la despesa. Ramon Riera és el regidor d'Hisenda i Recursos Interns. Els ingressos també augmentaran amb alguns impostos i taxes que SÍ s'apugen. És el cas de les taxes dels serveis del Patronat de la Música que augmenten quasi un 16% ja que, segons el govern, s'ha deixat de rebre l'aportació econòmica de la Generalitat. També a partir d'ara, les persones amb mobilitat reduïdan hauran de pagar per guals reservats a les places d'aparcament. Tot plegat suposarà un ingrés de fins a 40.000 euros l'any a les arques municipals.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat