Botó Contacta amb Badaweb

L'Ajuntament de Badalona haurà de pagar 60 milions d'euros en 3 anys

Publicada: 21.09.2011Secció: Política

L'Ajuntament de Badalona haurà de pagar 60 milions d'euros en 3 anys. Aquesta és la situació econòmica de les arques municipals que el nou govern espera pal·liar amb un pla de sanejament. Tot i que des del govern municipal s'assegura que s'està treballant en la direcció adequada, ja s'ha alertat que aquesta situació econòmica condicionarà el proper pressupost municipal.

Els 60 milions a pagar en aquest mandat provenen, entre d'altres, del deute amb l'Estat, de les factures que es preveuen pagar aquest any i d'altres factures heretades de l'anterior mandat. De fet, eixugar aquest dèficit representarà 11 milions d'euros fixes que suposen un 8% del pressupost municipal. Davant d'aquests números, l'alcalde ha reconegut que la situació és complicada però ha assegurat que tot i així Badalona farà un salt endavant perquè hi ha moltes empreses interessades en invertir a Badalona.El govern municipal ha assegurat que s'ha elaborat un pla de sanejament per resoldre el dèficit. I és que, segons l'alcalde, la ciutat no es pot seguir gastant 70.000 euros mensuals en lloguers d'espais i també caldrà estalviar en aspectes com el consum de llum o en la neteja dels despatxos municipals. També s'ha avançat que hi haurà una retallada en les subvencions a les entitats. A partir de l'any vinent, les regidories hauran de reduir un 10% el seu pressupost tot i que Serveis Socials i Seguretat no es veuran afectats. L'alcalde també ha tingut paraules per a l'anterior govern, a qui s'ha acusat de no fer una bona gestió del pressupost. Tot i que ho havia anunciat en agafar la vara d'alcalde, Albiol ha descartat fer una auditoria de l'Ajuntament perquè resultaria molt costós. A banda dels 60 milions d'euros, l'Ajuntament té un deute de 112 milions que es podrà eixugar a llarg termini i que correspon a operacions d'inversió.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat