Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Cultura
        • S'INAUGURA L'EXPOSICIÓ PERMANENT DE CAN MIRAVITGES, AMB EL FONS DEL PINTOR ANTONI ROS I GÜELL

S'INAUGURA L'EXPOSICIÓ PERMANENT DE CAN MIRAVITGES, AMB EL FONS DEL PINTOR ANTONI ROS I GÜELL

Publicada: 21.01.2000Secció: Cultura

Can Miravitges acull des del proper diumenge 23 de gener a les 12 del migdia la seva exposició permanent, que ha estat renovada i ampliada amb el fons d’Àgueda Ros, filla del pintor Antoni Ros i Güell. La mostra recull pintures, fotografies, mobiliari i objectes de decoració i d’ús domèstic de la família del pintor. Ros i Güell va ser el propietari de la masia de Can Miravitges i va ser nomenat ,el 1951, fill adoptiu de Badalona.



Antoni Ros i Güell va néixer a Barcelona el 3 d’abril del 1877. Va estudiar a l’Escola de Belles Arts de la Llotja i va completar la seva formació a París i Roma. El pintor va heretar la masia de can Miravitges dels seus avantpassats i va viure-hi de forma permanent un cop acabada la Guerra Civil espanyola.



Ros i Güell va ser un pintor molt involucrat en els moviments artístics i culturals del seu moment i va ser molt apreciat en els cercles de cultura de Badalona. Una de les organitzadores de l’exposició de Can Miravitges, Margarida Abras, considera que és molt important destacar el paper que Ros va tenir com a impulsor del Grup de Belles Arts del Maseu de Badalona.



La filla del pintor, Àgueda Ros Sarsal, va morir sense fer testament i per això tot els béns de la seva família van passar a ser propietat de la Generalitat de Catalunya, que cedí al Museu de Badalona tota l’obra del pintor, conservada per l’Àgueda.



A l’exposició es podrà veure part de l’obra pictòrica de Ros i Güell i a més altre material, com objectes de decoració i mobiliari de la família del pintor. Aquells que vulguin visitar l’exposició permanent de Can Miravitges s’han de posar en contacte amb el Museu de Badalona per concertar les visites. La masia de Can Miravitges es troba a uns 3 quilòmetres del centre de Badalona a la vall de Pomar. Edificada al segle quinze i reformada al segle divuit, exemplifica les transformacions agrícoles del camp català i la vida senyorial del segle divuit.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat