Botó Contacta amb Badaweb

Demà es constitueix el ple de l'Ajuntament

Publicada: 10.06.2011Secció: Política

Tot a punt perquè demà dissabte Xavier García Albiol aixequi la vara d'alcalde. I és que demà es constituirà el nou plenari de l'Ajuntament de Badalona i es donarà el tret d'inici al novè mandat de la democràcia. Serà el primer amb un alcalde del Partit Popular.

A les votacions, Convergència i Unió votarà el seu candidat, Ferran Falcó, mentre que PSC i Iniciativa Verds Esquerra Unida donaran suport al candidat Jordi Serra. Per tant, Albiol serà alcalde en segona volta i governarà en minoria. El nou plenari està format per 11 regidors del Partit Popular, 9 del PSC, 4 de Convergència i Unió i 3 d'Iniciativa Verds Esquerra Unida. En total, hi haurà 8 cares noves respecte el passat mandat. Aniceto Ramírez, Conxita Botey, Teresa González i Desirée Garcia estrenaran cadira al grup socialista, i Daniel Gràcia, Montserrat Salgado, Rosa Bertran i David Gómez seran els nous regidors del grup popular. Pel que fa a la paritat, continuarà havent-hi una majoria d'homes, ja que dels 27 regidors, només 9 seran dones.

Per altra banda, aquest serà segurament el ple més seguit mediàticament des de l'any 1979. I és que mitjans de comunicació de tot el país estaran pendents del moment en què Albiol es converteix en el primer alcalde del PP que governa en una ciutat de més de 50.000 habitants.

D'altra banda, SOS Racisme a Catalunya ha anunciat que lliurarà al Ple un conjunt d'eines per fer front a propostes que puguin encendre focs racistes, per això l'han anomenat “Pack contra incendis”. SOS Racisme vol demanar als regidors una actitud responsable per frenar el discurs de l'odi després del perill que, segons diuen des de l'entitat, suposa l'entrada al Ple del racisme i la xenofòbia. Tot i que la intenció de SOS Racisme és fer-ho a diversos municipis, Avui a les 11 presentaran aquesta campanya davant de l'Ajuntament de Badalona.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat