Botó Contacta amb Badaweb

Diari de Campanya municipals 2011, dia 6

Publicada: 11.05.2011Secció: Política

Ampliar la línia 1 del metro, des del barri del Fondo fins als barris badalonins de Montigalà, Lloreda i Sant Crist, es una de les prioritats del PSC durant els propers anys. El candidat, Jordi Serra, ha recordat que fer arribar el metro a aquests barris no suposa una gran inversió economica perquè les obres no cal fer-les amb tuneladora. Serra, ha anunciat que aquestes obres es poden fer a cel obert. Jordi Serra ha reconegut que allargar la línia 2, des de Pompeu Fabra fins als barris nord de Badalona es un projecte a llarg termini, sobretot per l'alt cost ecònomic i per la dificultat de fer aquestes obres al Centre de la ciutat. Serra ha recordat que durant aquest mandat, a Badalona han entrat en funcionament 4 noves estacions de metro, les estacions del Gorg, la Salut i Llefià de la línia 10, de color blau fosc, que comunica amb la Sagrera a Barcelona i l'estació de Pompeu Fabra de la línia 2, la lila, que arriba a la plaça pompeu Fabra, en ple Centre de Badalona, oberta al públic recentment amb 20 MIL metres quadrats de superfície. El candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol proposa canviar el planejament urbanístic al barri del Gorg i la Façana Marítima perquè en comptes de pisos de luxe a l'entorn del port es construeixin habitatges més petits. Segons Albiol, d'aquesta manera es desenvoluparia una zona que el candidat considera que ha estat oblidada pel govern local. El PP creu que falten equipaments com una escola bressol o un centre per a la tercera edat.

El candidat popular creu que també cal replantejar comercialment el port i no descarta buscar fórmules per privatitzar la seva gestió. Altres de les mesures del PP per a aquesta zona és la bonificació d'impostos per als emprenedors que vulguin instal·lar un negoci a la façana marítima. Convergència i Unió creu que la ciutat necessita una veu forta a favor de Badalona. El candidat convergent Ferran Falcó, assegura que el cara a cara entre Serra i Albiol només va servir per promoure les polítiques que els respectius partits fan a Madrid. Falcó afirma que la ciutat necessita l'ambició, la centralitat i la s erenitat de Convergència i Unió. Falcó ha definit el debat com un espectacle entre els candidats del PSC i el PP i recorda que ell també pot obtenir l'alcaldia. Iniciativa Verds Esquerra Unida vol semipeatonalitzar el carrer de Francesc Layret. D'aquesta manera només hi podrien accedir els veïns, el transport públic i els vehicles de càrrega i descàrrega. Àlex Mañas, número 3 de la coalició ecosocialista, assegura que es tracta d'una proposta per pacificar el trànsit que aposta per la reactivació econòmica de Badalona. El candidat d'Iniciativa, Carles Sagués, ha explicat que un element clau per dur a terme aquesta proposta és la construcció dels laterals de l'autopista. Els ecosocialistes volen que Badalona es converteixi en un dels referents de zones comercials per a vianants a l'aire lliure de Catalunya. La coalició liderada per Esquerra proposa crear un corredor cultural que connecti Badalona, vinculat al turisme, el comerç i la indústria. Més de 45 espais culturals que ja té la ciutat i que poden projectar-se arreu de Catalunya. Crear noves formes de cogestió amb la societat civil, especialitzar els centres cívics i potenciar els elements culturals com a font de creixement i riquesa són pilars fonamentals del programa independentista.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat