Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Economia
        • 77 joves de Badalona que NI estudiaven NI podien treballar s'han beneficiat del projecte Suma't de la Generalitat de Catalunya.

77 joves de Badalona que NI estudiaven NI podien treballar s'han beneficiat del projecte Suma't de la Generalitat de Catalunya.

Publicada: 17.03.2011Secció: Economia

77 joves de Badalona que NI estudiaven NI podien treballar s'han beneficiat del projecte Suma't de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a les subvencions del govern català, l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació s'encarrega de formar aquests joves en diversos oficis i, alhora, intenta que es treguin el títol d'ESO. Es tracta d'una setantena de joves d'entre 18 i 24 anys que des del desembre de 2010 tenen l'oportunitat de formar-se laboralment amb cursos de soldadura, electricitat, cuina, auxiliar d'infermeria i vendes. Quan la Generalitat, presidida per José Montilla, va anunciar la injecció de quasi 20 milions d'euros per a aquests joves coneguts com ni-nis es va desfermar la polèmica. Des de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació, però, creuen que va ser una iniciativa encertada. Amparo Giménez és la responsable de la unitat de formació de l'IMPO. coincideix en què és una bona idea. Des de l'IMPO també s'encarreguen de buscar-los feina als joves. Per això s'intenta adaptar els cursos a la complicada realitat laboral. L'abandonament escolar dels joves d'entre 18 i 24 anys a Espanya és de més d'un 30%. Normalment, es tracta d'un fracàs acadèmic que s'arrossega durant tot l'ESO però sovint els joves es veuen obligats a posar-se a treballar abans d'hora. Per això, a banda de la formació en un ofici, el projecte Suma't inclou redreçar la situació escolar d'aquests joves. L'Amparo Giménez de l'IMPO explica de quina manera se'ls incentiva per treure's el títol d'ESO. El projecte SUMA'T formarà joves fons al 31 de març de l'any que ve.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat