Botó Contacta amb Badaweb

Arxiven la querella contra García Albiol

Publicada: 11.03.2011Secció: Política

El president del Partit Popular de Badalona, Xavier García Albiol, exigeix a l'alcalde Jordi Serra i a Iniciativa Verds Esquerra Unida que es disculpin perquè, segons creu, han intentat silenciar-lo. És la resposta d'Albiol a l'arxivament de la querella interposada per SOS Racisme que acusava el líder popular d'incitació a l'odi racial.

Albiol s'ha reafirmat en què seguirà denunciant els problemes d'immigració de la ciutat, sobretot, després de la resolució judicial. De fet, Albiol creu que la decisió de la jutgessa d'arxivar el cas autoritza, en part, les seves polítiques d'immigració. Justament per això, el PP creu que el Partit Socialista de Catalunya, l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, i Iniciativa Verds Esquerra unida haurien de demanar perdó a la ciutadania. I és que la Generalitat, presidida per José Montilla i els ecosocialistes van portar els fullets populars a la Fiscalia per considerar que es vinculava delinqüència amb el col·lectiu de gitanos romanesos. El president del PP de Badalona ha fet la roda de premsa aquest dijous a la seu del partit a Barcelona, acompanyat del vicesecretari d'organització, Josep Llobet i el secretari territorial, Pere Calbó.

L'Alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha titllat de mentider a Xavier Garcia Albiol ja que assegura que ell no va posar cap querella contra el líder popular. Tot i així, Serra afirma que la resposta a les polítiques del PP la donaran els ciutadans el proper 22 de maig. L'Alcalde creu que Albiol no hauria d'estar content després de conèixer que el Jutjat hagi arxivat la demanda basant-se en una sentència de l'Audiència de Barcelona que va absoldre el propietari d'una llibreria nazi. Per la seva banda el president del grup municial d'Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa, Carles Sagués, ha volgut recordar que la seva denúncia no ha estat arxivada. I és que el fiscal va traspassar totes les diligències al jutjat de Badalona quan SOS racisme va presentar la seva querella. Sagués ha afegit que existeix la possibilitat que el fiscal presenti ara un recurs veient el resultat del jutjat. El president del grup ecosocialista s'ha mostrat convençut de que van fer el que tocava davant les declaracions d'Albiol sobre els gitanos romanesos. Segons Sagués els problemes de les diferents zones de la ciutat no tenen a veure amb la procedència de les persones sinó amb la pobresa.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat