Botó Contacta amb Badaweb

Badalona reclama més efectius de Mossos

Publicada: 09.03.2011Secció: Seguretat

L'Ajuntament de Badalona ha reclamat una quinzena més d'efectius dels Mossos d'esquadra i una major coordinació entre aquest cos i la Guàrdia Urbana. La demanda s'ha fet aquest dimarts aprofitant la visita a Badalona del director general de la policia, Manel Prat, qui ha defensat que la ciutat és un model a seguir pel que fa al treball conjunt de Mossos i Guàrdia Urbana.

De fet, la Generalitat està estudiant la possibilitat de posar en marxa a Badalona un pla pilot del sistema informàtic conegut com Open Data. Aquest projecte, que la Guàrdia Urbana de la ciutat va posar en marxa fa un mes, consisteix en digitalitzar part de les incidències policials i penjar-les a internet perquè qualsevol usuari pugui accedir-hi. El director general de la policia catalana, Manel Prat, li ha semblat un projecte interessant que podria exportar-se a la resta de Catalunya i ha valorat la feina feta a Badalona amb iniciatives com la sala conjunta entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Ferran Falcó, ha assegurat que, tot i la demanda de més mossos, el que també ha traslladat a la Generalitat és la necessitat de millorar la col·laboració entre la policia catalana i la local.

Sobre la demanda de més efectius per a Badalona, el director general de la policia s'ha compromès a estudiar les reivindicacions de cada ciutat. Ha explicat que, un cop acabat el desplegament pel país, les properes promocions serviran per augmentar els cossos policials locals. Manel Prat no només ha visitat la comissaria dels Mossos d'Esquadra sinó que durant el matí també ha volgut conèixer de prop la caserna de la Guàrdia Urbana del Turó d'en Caritg.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat