Botó Contacta amb Badaweb

L'edifici badaloní de la seu del Josep Carreras tindrà 7.000 metres quadrats

Publicada: 01.03.2011Secció: Salut

Badalona ha donat el primer pas per l'arribada de la Fundació Josep Carreras a la muntanya de Can Ruti. En el darrer Ple Municipal es va aprovar provisionalment el pla especial urbanístic que detalla com ha de ser l'edifici que allotjarà aquesta entitat que lluita contra la leucèmia. L'edifici de la Fundació Josep Carreras serà de planta baixa més 3 i suposarà una inversió de més de 25 milions d'euros. L'estructura serà de quasi 7.000 metres quadrats i s'emplaçarà al costat de l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer. El projecte inclou espais per als serveis científics, on hi treballaran 100 persones, una àrera pública amb auditori i una cafeteria.

A l'últim acord de govern del tripartit es aprovar la construcció d'aquest edifici. Les previsions inicials és començar a construir al llarg de 2012 i de moment no hi ha cap anunci de retallades del nou govern català per a aquest centre mèdic que ha de ser pioner en la recerca biomèdica de la leucèmia. A banda del nou edifici al campus de l'Hospital Germans Trias i Pujol, la Fundació Carreras també tindrà un espai a l'hospital Clínic.

Per altra banda, la Fundació Josep Carreras ha fet pública la seva memòria d'activitats de l'any 2010 on destaca els més de 4.000 socis nous que s'han unit a la causa. Durant l'any passat es van iniciar més de 700 recerques de donant de medul·la òssia per a pacients de leucèmia. Recordem que a l'Hospital Germans Trias i Pujol, la Fundació gestiona una unitat de trasplantament de medul·la òssia.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat