Botó Contacta amb Badaweb

La reforma de les pensions prospera

Publicada: 28.01.2011Secció: Economia

Principi d'acord amb empresaris i sindicats sobre la reforma de les pensions. Concretament, en el punt més discutit: el dels anys cotitzats que s'exigiran per poder-se jubilar als 65 amb el 100% de la pensió. Així, tot i que el principi d'acord preveu allargar l'edat de jubilació fins als 67 anys, aquells treballadors amb 38 anys i mig cotitzats podran jublilar-se als 65. Segons els experts, la polèmica reforma de les pensions és pràcticament obligada si es vol garantir el seu futur. De fet, és la única manera: allargant els anys en què una persona ha de cotitzar a la seguretat social. Amb tot, la mesura es començarà a aplicar a partir de l'any 2013 i es farà de manera gradual. Per tant, el gran gruix de treballadors no els arribarà a afectar. Es tracta d'una reforma que afectarà a mig o llarg termini. L'acord definitiu s'ha anunciat aquesta matinada, just abans que la llei arribi al Consell de Ministres, avui divendres.

MANIFESTACIÓ A BADALONA

Una vintena de persones s'han concentrat a la Plaça de la Vila en contra de la reforma de les pensions. Membres d'Esquerra Unida i Alternativa, la Candidatura d'Unitat Popular i d'altres formacions d'esquerres han volgut subratllar el seu desacord amb l'acord a què han arribat sindicats i govern. L'única pancarta que s'ha llegit és la que portava la CUP i que deia “Lluitem pel nostres futur. No als 67 anys”. Aquesta concentració s'emmarcava en d'altres que es van convocar a la mateixa hora a diverses poblacions de Catalunya.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat