Botó Contacta amb Badaweb

Els pressupostos protagonitzen un intens debat en el ple

Publicada: 26.01.2011Secció: Política

El govern municipal ha rebutjat les al·legacions presentades i ha aprovat definitivament el pressupsot general per a aquest 2011 que ascendeix a quasi 160 milions d'euros. En el ple municipal, però, aquest punt de l'ordre del dia sobre els comptes municipals ha servit per posar sobre la taula el debat sobre el nombre de càrrecs de confiança de l'Ajuntament.

Ricard Amaya, de la Candidatura d'Unitat Popular, ha demanat la paraula al Ple per proposar a tots els càrrecs públics que es comprometin a fer una declaració de béns. Amb mesures com aquestes, la CUP creu que es podrien controlar els sous públics tot i que insisteix en què també cal reduir els càrrecs de confiança polítics. Des del govern, el president del grup municipal d'Esquerra Republicana, Mateu Chalmeta, creu que el debat no s'ha centrarDes de l'oposició, Iniciativa Verds Esquerra Unida s'ha sumat a la proposta de la CUP i ha exigit la reducció d'aquests càrrecs. El regidor d'Hisenda, Francesc Serrano, ha defensat que els càrrecs de confiança són persones que fan feines importants a l'Ajuntament. El portaveu del grup socialista ha lamentat que, segons ell, Iniciativa Verds Esquerra Unida no es preocupés pel personal eventual quan estava al govern. L'Alcalde Jordi Serra ha tancat el debat assegurant que l'Ajuntament ha fet una gestió austera dels comptes públics. Serra ha explicat que a d'altres ajuntaments es cobra menys que a Badalona però que, tot i així, es van baixar el sou a principis de mandat. Durant el debat del pressupost en el Ple, també hi hagut crítiques d'un dels sindicats de treballadors municipals per la convocatòria d'una plaça pública d'intendent major de la Guàrdia Urbana. Pedro López, de la Plataforma Sindical Unitària, lamenta que es faci aquesta despesa mentre hi ha retallades als sous públics. En aquesta ocasió, ha estat el Partit Popular qui ha donat suport al sindicat. El regidor Miquel Jurado creu que el govern local es va sobrepassar en l'aplicació del decret de l'Estat per retallar sous públics. El president del grup municipal de Convergència i Unió i responsable de la Guàrdia Urbana, Ferran Falcó, ha defensat que la policia local necessita un intendent major. Sobre la negociació laboral amb el sindicat de treballadors públics, el govern municipal ha explicat que l'any vinent es farà una revisió salarial. La resolució del conflicte, però, també dependrà de la Justícia ja que el jutjat va admetre a tràmit un recurs dels sindicats contra l'aplicació a Badalona del decret estatal.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat