Botó Contacta amb Badaweb

Badalona vol condicionar l'arrelament als nouvinguts incívics

Publicada: 22.12.2010Secció: Política

Badalona vol que, a l'hora d'aprovar o denegar la sol·licitud d'arrelament d'un immigrant, l'executiu espanyol tingui en compte l'informe negatiu que puguin fer des dels ajuntaments. En aquest sentit, el govern local, amb el suport del PP i el vot en contra d'Iniciativa Verds Esquerra Unida, reclamen que es denegui el permís de residència per arrelament a aquelles persones que siguin reincidents o hagin comès infraccions greus o molt greus de les ordenances municipals. A diferència de Salt i Hospitalet, el text proposat pel govern no inclou la denegació del reagrupament familiar.

El text aprovat finalment era una esmena dels partits del govern a una moció presentada pel PP. La proposta defensada pels populars, i que finalment no s'ha aprovat, també incloïa denegar el reagrupament familiar als immigrants incívics. Tot i així, el president del PP, Xavier García Albiol, ha celebrat que el govern local coincideixi parcialment amb el que defensa. Tot i així, Albiol creu que la moció aprovada pel govern és poc ambiciosa i ha recordat que a Salt i a l'Hospitalet, governades pels socialistes, sí ha aprovat la proposta de denegar el reagrupament familiar. Des del PSC, el regidor d'Educació i Serveis Ciutat, Josep Duran, ha assegurat que denegar el reagrupament familiar és il·legal ja que és un dret emparat a la Unió Europea. Tot i el suport del PP, Duran ha volgut deixar clar que el govern no està al mateix cantó que el partit de García Albiol. Iniciativa Verds Esquerra Unida ha votat en contra i ha acusat els partits del govern de canviar de rumb en matèria d'immigració per competir electoralment amb el Partit Popular. Mañas també creu que denegar l'arrelament als nouvinguts incívics comportarà condemnar-los a l'explotació i a l'economia submergida. Des del govern, el regidor d'Esquerra Republicana, Mateu Chalmeta, ha explicat que un informe negatiu de l'Ajuntament no ha d'implicar l'expulsió del país. Segons Chalmeta, el que vol el govern de la ciutat és tenir veu i vot en l'aprovació o denegació d'un permís de residència. En aquesta mateixa línia, el president del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó, creu que la moció aprovada té per objectiu garantir que qui es queda a la ciutat respecta les normes cíviques. Falcó creu que l'informe negatiu de l'Ajuntament s'ha de basar en un criteri de proporcionalitat. L'Alcalde Jordi Serra ha acusat Iniciativa Verds Esquerra Unida de demagògia per acusar-los de voler competir amb el PP. Serra ha defensat la feina feta en aquest mandat en matèria d'immigració i assegura que la moció aprovada només vol influir en el nou reglament d'estrangeria que s'està redactant. De nou, aquest debat sobre immigració ha tingut molta expectació mediàtica i mentre govern i oposició discutien, una desena d'assistents al ple han aixecat pancartes amb el lema “Badalona antifeixista”. De fet, a la resta de Catalunya diverses entitats d'immigrants consideren que les mocions aprovades a Salt i l'Hospitalet són xenòfobes.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat